Ангелкова: Българите се връщат на нашето Черноморие заради кризата в Гърция

Очаква ни доста труден летен сезон. Това не се дължи на някаква изненада, а за съжаление, на процесите около нас – ситуацията в Русия и Украйна, в Гърция, в Тунис. Това каза в сутрешния блок на БНТ министърът на туризма Николина Ангелкова.

За нас е изключително важно Гърция да има икономическа и финансова стабилност, нашите съседи да са добре. Ситуацията там стигна своя пик и вече наблюдаваме наши сънародници, които досега са ходили на почивка в Гърция, да предпочитат нашето Черноморие. Имаме данни и за чужди туристи, които са планирали почивката си в Тунис, да я пренасочват в България, съобщи Ангелкова.

До края на годината ще имаме стратегия за туризма. В нея ще бъдат очертани стъпките, които трябва да спазваме. В края на месец юли ще бъде приета Националната програма за реклама за 2016 г. Сега е времето да готвим сезона за следващата година, подчерта министърът на туризма.

През 2015 г. до момента за реклама на туризма са похарчени 32 млн. лева, уточни тя. Ангелкова заяви, че се работи усилено в посока България да стане разпознаваема туристическа дестинация и на големи пазари като Индия и Китай. Попитана къде ще почива самата тя, Николина Ангелкова каза, че ще прекара отпуска си в България. Всяка година почивам в България, уточни тя.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес