На 19 март 2018 да почерпят

Путин печели нов мандат с над 75% Изказа големи благодарности за резултата

ЦИК на Русия: Владимир Путин печели 74,55% от гласовете

Зам.-шеф на ФБР работел срещу Тръмп

Цвета Караянчева: Парламентарният контрол ще повиши демократичната легитимност на Европол

Сестрата на Митко Цонев: Музиката ми дава сила

ЧСИ завели 246 000 дела срещу длъжници Събрали са 1,1 милиарда лева през 2017 г.

Христо Стоичков: Браво, армейци!

„Гласът на България“ раздели съпрузи

Късметлия спечели близо половин милиард от лотарията в САЩ

В топ 10 сме по недостиг на кадри 62% от фирмите трудно намират работници

Евродепутатът Емил Радев: Европейската комисия не ни притиска за конвенцията Не изисквала полови обучения в училищата

Пешеходецът побеждава в центъра на София Тръгват конкурсите за връзката на бул. “Витоша” с Ларгото и улица “Съборна” с Градската градина

Сенатори предупредиха Тръмп да не уволнява прокурор Робърт Мълър, оглавяващ разследването за руска намеса в изборите на САЩ

46 алпийци постъпиха в армията Изпълняват задачи при орлите

Кунева: Председателството ни в Съвета на ЕС щe е общо усилие и ангажимент

Председателството на България в Съвета на Европейския съюз щe е общо усилие и ангажимент. Това заяви вицепремиерът Меглена Кунева на парламентарен контрол за координационен механизъм по подготовката на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз, съобщи Фокус.

Тя припомни, че с решение от 10 юни са били формирани четири тематични групи и уточни, че създаването на тематична работна група за председателството не е отложено. „След дискусии и разговори постигнахме разбиране, че спрямо изпълнението на мерките и задачите, предвидени за тази работна група, следва да има по-различен подход. Бях предложена аз да оглавявам тази група, но реших, че е по-добре да сменим подхода и да приобщим към работата по националните приоритети повече колеги”, уточни Кунева и добави, че са взели решение да дадат възможност за по-голяма прозрачност и по-широк дебат по-тях. Възложихме на Съвета по европейски въпроси да координира работата по програмата и приоритетите на нашето бъдещо председателство”, коментира тя и поясни, че във функциите си е определена и за национален координатор по подготовка на България за председателството на ЕС, със зам.-министъра на външните работи.

„Ние всъщност следваме българския опит, който следвахме по време на преговорите. Никой не е ограничен или изолиран от работата по подготовката на председателството, нито аз сама избирам националните ни приоритети”, подчерта Меглена Кунева.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.