Доналд Тръмп е поискал изготвянето на доклад относно възможните нарушения на договор от страна на Русия

Кралица Елизабет Втора за пръв път присъства на Лондонската седмица на модата

Уърлпул изтегля над 310 000 потенциално опасни електрически кани

Ден за тричане Премиера на сборник пиеси от Емил Атанасов

Десетки българи са завлечени с пари от интернет измамник във Великобритания

Парфюмите и шампоаните замърсяват атмосферата повече от автомобилите

Вижте акцентите от броя на “Труд” в сряда, 21 февруари 2018

Шофьори без книжка излизат на пътя Разрешават на кандидат-водачите да карат с придружител

Израел ни предлага ракети spike (шип) Противотанковите средства на държавната военна компания RAFAEL са без конкуренция в света

Проф. Плочев: Не знам кой ми е началникът, не се чувствам виновен

Пенсионен фонд на Европарламента е на червено Регистрираният дефицит е от 326 млн. евро, има риск да се наложи данъкоплатците да го покрият

Мъж се барикадира в къща в тополовградското село Орешник

В Южна Франция бяха арестувани трима души, заподозрени в съучастие в атентатите в Каталуния през август 2017 г.

Вижте какво ще решава Министерският съвет утре, 21 февруари 2018 г.

Цветан Цветанов: С „Обединени патриоти“ сме единодушни за оставката на Валери Жаблянов

Спецпрокуратурата разследва бивш полицай във Варна, ръководел група за рекет и изнудвания

Под ръководството на Специализираната прокуратура се провежда разследване срещу организирана престъпна група, занимаваща сe с изнудване и рекет на проституиращи лица в гр. Варна, съобщава Прокуратурата на Република България.

Ръководител на групата е бивш полицейски служител в Охранителна полиция – Варна, специализирано подразделение за охрана на обществения ред и борба с масовите безредици.

На 08 срещу 09 юли 2015г. на територията на гр. Варна е проведена полицейска операция от сектор “БОП”-Варна. Задържани са ръководителят на групата – Веселин Жеков – бивш полицейски служител и четири от членовете на групата – Иван Балинов, Иван Иванов, Здравко Вълчев и Антон Бицов. Петият член на групата – Свилен Цонев не е открит и се издирва, съобщиха от спецпрокуратурата.

Веселин Жеков е привлечен като обвиняем за това, че на територията на гр. Варна в периода от началото на месец май 2014г. е образувал организирана престъпна група, създадена с користна цел и с цел съгласувано да се извършват престъпления – изнудване и рекет на проституиращи лица. От образуването й до края на месец септември 2014г. Жеков е ръководил престъпната група.

Иван Балинов, Иван Иванов, Здравко Вълчев и Антон Бицов са обвинени в това, че в периода от началото на месец май 2014г. до края на месец септември 2014г. са били членове на тази група.

Иван Балинов и Иван Иванов са обвинени и за това, че в периода месец май – месец септември 2014г. в гр. Варна, при условията на продължавано престъпление, с цел да набавят за себе си и за другиго имотна облага са принуждавали различни проституиращи лица да им дават по 100 лева седмично. Деянията им са осъществени чрез използване на сила и заплахи. Нанасяли са побой на изнудваните лица, включително и използвайки метални тръби, отправяли са им заплахи за физическа саморазправа, че ако не им заплащат исканата сума, ще бъдат причаквани, пребивани и осакатявани. Престъпленията са извършени по поръчение на разследваната организирана престъпна група.

По досъдебното производство са разпитани 16 свидетели. Извършени са разпознавания.

Веселин Жеков, Иван Балинов, Иван Иванов, Здравко Вълчев и Антон Бицов са задържани от Специализираната прокуратура до 72 часа и предстои утре – 11 юли 2015г. – да се внесе искане в Специализирания наказателен съд за вземане на най- тежката мярка за неотклонение “Задържане под стража” спрямо всички обвинени лица.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете