Ненчо Балабанов втрещил окръжно поделение, че иска в казармата

Побърках военните през 2002 година, след като отидох в окръжното поделение и им казах, че искам да ходя в казармата. Това стана, след като завърших НАТФИЗ, споделя актьорът Ненчо Балабанов пред БНТ HD.

„Събра се целият висш състав да види кой е тоя луд дето сам иска да ходи в казармата и да ме разубеждават. А аз исках да вляза, защото казармата бе 6 месеца за вишисти и да се приключва. Исках да мине, а не по-късно, когато се установя някъде, да ми се обадят да влизам”, разказа актьорът.

Той добави, че военните много му се чудели на акъла и му казали, че обикновено всички се скатавали и бягали, а той с кой акъл иска да влиза.

„Когато влязох, бях дисциплиниран, бях отговорен. Казармата обаче ми помогна да разбера едно много важно нещо - че не винаги всичко зависи от твоите решения. Събота и неделя бях обикновено отпуска. И веднъж си бях планувал нещо, бях си взел билет да се прибирам. Идва обаче офицерът и ми казва, че тази събота и неделя няма да почивам, а ще съм дежурен, защото нямало кой. Нервих се, ядосвах се, но заповедта си е заповед. По-висшият казва и ти изпълняваш. И останах”, разказва с усмивка актьорът.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лица