Оставиха в ареста 21-годишния мъж, обвинен в убийството на майка си

​В Словения заловиха 275 кг наркотици, задържани са 9 души

Сайтът на парламента се срина

Берен Саат се скара със свекърва си

Една Деси пролет прави Деси Ламбина изпразни сметките си за благотворителния проект „Магис”

Задържаха трима души за пушене на марихуана пред НС

Адел се раздели със съпруга си

Алла Пугачова бяга от болница, заради Емил Руската Примадона стана на 70

Косово върна в страната над 100 джихадисти и техни семейства от Сирия

Елизабет Шу в комиксова екстраваганца „The Boys” се насочва към тийн аудиторията

Евродепутатът Ева Майдел: Имаме най-добрите икономически показатели в новата история на България

Билков цяр „Разгонен козел” носи потентност Фармацевтка забърква 135 фиторецепти, има дори за рак

Четирима пострадаха при верижна катастрофа край Търново Помляни са 6 коли на пътя Велико Търново – София край с. Ново село

Откриха 59 нелегални мигранти в откраднат български камион в Гърция Платили по 1500 евро на човек, за да бъдат закарани до Солун

Един от осъдените за смъртта на Чората – Мирослав Писов, се предаде доброволно в полицията в Благоевград

Убиец осъди затвора – заради свинско

Убиец с доживотна присъда без право на замяна осъди затвора в Стара Загора, защото го хранят със свинско.

Серийният килър Митко Харакчиев се жалвал, че това портиворечи на религията ислям, която е приел през 2003 г., а Старозагорският административен съд постанови до края на живота си институцията, където изтърпява наказание, да го храни според изискванията на неговата вяра без свинско месо и продукти.

Полагащите му се дажби обаче не бива да бъдат ограничени от това, а месото да бъде заменено с друг продукт, който да осигури за достатъчна по химически и калориен състав храна.

Освен това началникът на затвора трябва да запише в книжката на лишения от свобода, че изповядва религията „ислям“. Мюсюлманинът води делото срещу директора на затвора Иван Карушков, защото не е вписал новата му религия в досието и по този начин не му позволява за де възползва от полагаемото меню.

Решението подлежи на обжалване пред Върховния административен съд.

Самият Харачиев е получил най-тежкото наказание у нас заради серия от престъпления – две убийства, опити за такива и грабежи. Това не му пречи да води десетки дела срещу затвора и срещу страната. През миналата година той осъди България в Европейския съд за правата на човека в Старсбург, защото с присъдата си е лишен от всякаква перспектива да се поправи и да напусне затвора. Той се жалва и от лошите условия зад решетките, включително от строгата изолация, в която живее, право да излиза веднъж на 24 часа и да ползва тоалетна три пъти на ден. Заради това страната ни трябваше да му изплати 4 хиляди евро.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.