Борисов: Грешката на Христо Иванов е, че се забави с разговора с опозицията

Грешката на министъра на правосъдието Христо Иванов е, че забави във времето разговора с опозиционните партии. Това каза пред журналисти министър-председателят Бойко Борисов след откриване на новоизградената пречиствателна станция за отпадъчни води на Момчилград, на въпрос във връзка с полемиките около правосъдната реформа и обвинения, че правителството ще падне заради нея предаде „Фокус”.

„Вчера разговарях близо 2 часа с Радан Кънев по всички теми. Припомням – влезе съдебната стратегия в парламента, гласува се, положихме много усилия за разбирателство и тя да се приложи”, обясни премиерът. „Направих многократни срещи със съдии и прокурори заедно с правосъдния министър, направихме публично представянето с Румяна Бъчварова и Христо Иванов. Когато обаче искаш да променяш Конституция , трябва да си наясно, че с гласовете, които имаш, това не може да се случи. Ако имахме над 160 депутата – лесно. Когато обаче 160 не са по силите на управляващите коалиция плюс подкрепящи партии, трябва да отидеш да разговаряш с опозицията”, уточни Борисов.

„Грешката на министъра на правосъдието, с който работим и не случайно се ползва с пълната ми подкрепа е, че забави във времето разговора с опозиционните партии”, коментира още министър-председателят. „Трябва да направим 160 депутата. Това е единствената ми забележка към него. Надявам се да проведем тези разговори с опозицията да потърсим консенсус, за да съберем тези 160 депутата”, допълни Борисов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини