По Великден в Бургас паркирането ще е безплатно

Реновират жп гарите „Подуяне“ и „Искър“ за 1,2 млн. лева

Смърт на магистрала и в църква

„Булгартрансгаз“ обяви търг за изграждане на две компресорни станции към интерконектора със Сърбия Прогнозната стойност на обществената поръчка е в размер на 351,6 млн. лева

Лом разказа историята си с великденски яйца

Вицепремиерът Марияна Николова на конференция в Унгария за 575-ата годишнина от Варненската битка

Лютви Местан е платил паричната си гаранция от 10 000 лева

Ева Лонгория в супер форма 10 месеца след като роди

ГЕРБ създава Председателски съвет с партиите, които подкрепиха евролистата

Румен Леонидов представи „Покаяние Господне“

ЦИК: Във всички райони на страната ще се проведе машинно гласуване

Изоставеното в Пловдив бебе за малко да бъде блъснато от кола Майката, зарязала детето, се оказа просякиня от старозагорското село Обручище

Бракониер се скри от полицаи в кучешка колиба, аверът му скочи с брадва на униформен

Голямото дерби на Италия и шампионският мач на Барселона са акцентът в празничния уикенд по MAX Sport

Любо Пенев се самовзриви

Кралев: Държавата ще финансира и футбола

Министерството на младежта и спорта ще отдели средства за детско-юношеските футболни школи през 2016 г. Това стана ясно от писмен отговор на министър Красен Кралев на парламентарен въпрос на депутата Любомир Владимиров „Какви субсидии е получавал Българският футболен съюз за периода 2012-2014 г. и какви са предвидени за 2015 г.“

„Българският футболен съюз заема първо място от спортните организации в България по брой клубове – 731, и брой картотекирани футболисти за сезон 2014-2015 г. – 54 982. Този спорт е най-популярен и се развива в почти всички общини. От догодина Българският футболен съюз ще може да участва наравно с останалите спортни федерации за финансиране по програмите на министерството.

Ще отделим средства само за детско-юношеските школи. Няма да можем да помогнем на всички, но школите, които работят добре, за първи път ще бъдат подпомогнати“, се казва в отговора на министъра на младежта и спорта.

ММС ежегодно подпомага финансово и Програма за развитие на детския футбол, по която в 28 области в страната се провеждат 50 турнира с участието на 500 отбора, съставени от деца на възраст от 10 до 14 години. Общият брой на децата, участващи годишно в тези турнири, е между 8000 и 10 000. Организацията по провеждането им се финансира съвместно от Министерството на младежта и спора и Българския футболен съюз. За периода 2012-2015 г. ММС е предоставило средства на БФС за реализирането на тази програма както следва – 2012 г. – 260 000 лв., 2013 г. – 300 000 лв., 2014 и 2015 г. – по 360 000 лв.

От отговора на министър Кралев става ясно още, че като лицензирана от ММС спортна федерация, БФС е получил през 2013 г. 220 000 лв. за подготовката и участието в квалификациите за Европейското първенство за младежи. През 2013 г. ММС е предоставило средства в размер на 13 120 лв. на футболния съюз за реализиране на Проект „Национален ромски футболен турнир“ в град Септември. В надпреварата са участвали 560 деца от ромски произход.

Домакинството на Европейското първенство по футбол за юноши до 17 г., на което България беше домакин през тази година пък е подпомогнато с 818 000 лв.

Първенството бе наблюдавано от близо 80 000 зрители на живо, присъстваха около 150 официални гости от УЕФА и над 450 скаути от европейски отбори. Шампионатът се излъчи по международния спортен канал „Евроспорт“ и очакваме официални данни колко зрители са наблюдавали мачовете. Това бе уникална възможност за реклама не само на българския спорт, но и на туризма и културната среда на градовете – домакини. Президентът на УЕФА Мишел Платини изрази задоволството си от организацията на Евро’2015 и даде отлична оценка за работата на България и развитието на футбола.

Горд съм, че успяхме да отговорим на високите стандарти на УЕФА и европейския футбол, като за тази цел бяха необходими сериозни инвестиции в базите и тяхното оборудване“, се казва още в отговора на министър Красен Кралев.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.