Футболна легенда на "Левски" и "Ботев" (Пд) е кандидат на БСП за кмет в Пловдив

Футболната легенда на "Марица" (Пд), "Ботев" (Пд) и "Левски" (Сф) Петър Курдов е кандидатът на БСП за кмет на район "Северен" в Пловдив.

Страховитият в близкото минало централен нападател спечели доверието на делегатите на районната конференция на левицата в квартал Кършиака, въпреки че никога не е членувал в столетницата или друга партия, а бе номиниран от гражданската квота.

"Никога не съм бил член на политическа партия, но винаги съм подкрепял лявата политика и съм споделял левите идеи", декларира Петър Курдов. Бащата на нападателя на "Левски" (Сф) Атанас Курдов, който допреди няколко месеца съвместяваше функциите на изпълнителен директор и старши треньор на родния си клуб "Марица", заяви, че е готов да поведе БСП към изборна победа в район "Северен".

"Израснал съм с проблемите на пловдивчани и знам как да им помогна, за да ги преодолеем заедно", допълни безработният в момента футболен специалист.

Петър Курдов е роден на 13 март 1961 г. Като професионален футболист е играл за пловдивските "Марица" и "Ботев", за софийските "Левски", "Славия" и "Локомотив", за немския "Майнц 05" и испанския "Реал" (Майорка).

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини