Цветан Цветанов: До 10 дни ще съберем 160-те гласа за промени в Конституцията!

Председателят на парламентарната група на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов демонстрира оптимизъм относно събирането на необходимите 160 гласа за стартиране на промени в Конституцията.

"Изприказваха се много неща относно промените в Конституцията. ГЕРБ като парламентарна група е основният вносител с общо над 130 подписа, които бяха събрани. Вече има създадена комисия, която е готова със съответния доклад. Предполагам, че в рамките на седмица-две ще имаме и обсъждане в пленарна зала и тогава се надявам да съберем необходимите 160 гласа. За да може в рамките на предстоящите 5 месеца да дискутираме и направим възможните промени, които биха могли да настъпят, за да дадат тласък за съдебната реформа. Разбира се, това е една подкрепа, която трябва да бъде получена от всичките основни парламентарно представени групи, а в сегашния момент има заявени политически позиции, които ни отдалечават малко от тези 160 гласа. Надявам се в рамките на предстоящите 10-ина дни да осъществим нужните допълнителни консултации и съберем необходимите гласове. За да дадем една добра основа както за промени в Конституцията, така и в съдебната система", коментира Цветан Цветанов в Пловдив.

Зам.-председателят на ГЕРБ допълни, че не трябва да има абсолютно никакви съмнение относно парламентарната група на управляващата партия. "Всичките 84 депутата ще гласуват категорично за промените в Конституцията. За да няма определени внушения и тълкувания, че някои от депутатите умишлено отсъстват от заседанията, ще внесем доклада на комисията в пленарна зала в момент, в която нямаме и служебни командировки", каза още Цветан Цветанов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини