Дадоха на съд продажба на Татова резиденция

Дело по продадената резиденция на Тодор Живков "Ючбунар" над кюстендилското с. Богослов насрочил за 9 септември т.г. административният съд в Кюстендил, съобщи шефката на звеното Галина Стойчева.

Строеният през 1977 г. комплекс беше продаден от общината на търг за 352 хил. лева при първоначална оценка от 181 200 лева. Явиха се 10 мераклии да притежават позанемареният, но все още запазил чара си коплекс с 601 кв. м застроена площ и 4 342 кв. м двор.

Тодор Живков никога не е бил в Ючбунар, дъщеря му Людмила Живкова обаче отсядала три пъти с хора от екипа си.

Спечелилата търга софийска фирма "Елпром Трафо" впоследствие се отказала, а собственик станало класираното на второ място в наддаването местно строително дружество, коментират кюстендилци. Официално това не беше потвърдено.

Сдружението СПИНОК - Сдружение на пострадалите имуществено от недобросъвестността на община Кюстендил, в което влизат отявлени противници на кмета на общината Петър Паунов /от Дясна коалиция/ обжалвали. Оттам твърдят, че не е била посочена коректно цялата застроена площ на резиденцията. На два пъти от организацията внясали жалба срещу продажбата на Ючбунар и на два пъти претенциите им бяха отхвърляни като неоснователни от административните съдии. Стигна се до ВАС, който постановил да бъде насрочено съдебно дело по казуса.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони