Мъж застреля двама невинни граждани в Бавария (обзор)

Мъж откри вчера огън и покоси двама невинни граждани в Бавария, а други двама оцеляха след стрелба по тях, преди убиецът да бъде заловен. Драмата се разигра в Тифентал, съставна част на град Лойтерсхаузен, община Ансбах, предаде кореспондентката ни в Берлин Ваня Енчева.

Мъж пристига с автомобила си мерцедес кабрио сребърен металик. Спира и пита нещо седнала на пейка 82-годишна жена. Тя се отправя към него, двамата си разменят няколко думи и жената тръгва обратно към пейката. Мъжът вади пистолет, стреля в гръб, тя издъхва. Нападателят натиска педала на газта и бяга от местопрестъплението. Малко по-късно застрелва велосипедист в близкото селище Рамерсдорф. Той гърми в движение и по шофьор на кола и земеделски стопанин, които се разминават на косъм от смъртта.

Убиецът е задържан в 11,45 ч на бензиностанция в село Бад Виндсхайм, на 30 км северно от Рамерсдорф от двама техници, които я обслужвали. Това става минути след като нахлува в касовата зала с насочен пистолет. Баварският вътрешен министър Йоахим Херман съобщи, че убиецът се казва Бернд Г. (47 г.). Той не познавал жертвите си. Бил с чисто съдебно минало, имал е разрешително за два пистолета. При задържането му обаче правел впечатление на объркан човек, сега е пратен на психоизследвания, за да се реши дали ще иде в арест или в затворена психиатрия до началото на процеса.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.