Любко Петрович е фаворит за “Литекс”

Най-именитият клубен треньор, работил някога у нас - Любко Петрович, е фаворит да поеме “Литекс” след оставката на Красимир Балъков.

68-годишният сърбин може за трети път да бъде назначен в ловешкия тим. При първия му престой (2003-2004 г.) “оранжевите” спечелиха Купата на България и завършиха втори в първенството, а при втория му мандат (2005-2007 г.) не взеха трофей. За последно е работил в армейския клуб на Руанда - шампион на африканската държава. “Перлата” в богатата му визитка е Купата на европейските шампиони с “Цървена звезда” през 1991 г.

В Ловеч се насочили към побелелия корифей след отпадането от латвийския “Йелгава” още в първия квалификационен кръг на Лига Европа. “Литекс” не успя да прескочи ниското препятствие и напусна турнира след домакинското 2:2 в реванша (1:1 в първия мач). Вечерта след двубоя треньорът Балъков отхвърли възможността да даде оставка, но на следващото утро тя стана факт.

“Лично си подавам оставката, отпадането е единствената причина - декларира той. - Говорих с ръководството и цяла нощ мислих. Пред факта, че не се класирахме и боговете мълчат. Правилно е да си подам оставката.”

“Литекс” не бърза да каже, дали я приема.

“Ръководството на клуба е уведомено за оставката на Балъков – обяви “Литекс” чрез официалния си сайт. – През уикенда ще се проведат срещи и разговори с наставника, след което Управителният съвет на клуба ще излезе с официално становище.”

Самият Балъков прие отговорността за провала в Лига Европа. “Литекс” на два пъти повеждаше срещу “Йелгава” с красиви голове на Бьорн Маарс, но гостите изравняваха, като второто им попадение бе от засада. По този повод Балъков коментира: “Не съм човек, който се оправдава, но два от трите гола, които ни вкараха в двата мача, са следствие на абсолютни грешки на съдиите.”

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ