Гърция иска милиарди евро от Германия

Петя Аврамова: От 15 май започва тестването на тол системата

Около 200 000 пчели на Нотр Дам оцелели въпреки огнения ад

Йорданка Фандъкова: Работим за осигуряване на качествени работни места, за да задържаме младите в града

Отново мръсна клевета срещу България “Репортери без граници” калят страната ни под диктовката на българските соросоиди

Арестуваха адвоката на българина Серафим Райчев

Романтика и оспорвано състезание тази вечер в „Hell’s Kitchen“

Султанатът на Оман се отказа от исковете си срещу България заради КТБ

Проф. Пламен Киров: Лозан Панов ще бъде удовлетворен, само ако той посочи главния прокурор

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в петък, 19 април 2019

Според разследването на Робърт Мълър няма координация между кампанията на Тръмп и Русия

Инвеститорите доволни от ниските данъци и заплати България става 12-та в света по производство на коли, ако “Фолксваген” направи завод

Сани Жекова слиза от сноуборда

Туба Бююкюстюн не се отказва от актьорството Този сезон обаче няма да се снима в сериали

Куриери докладват на НАП онлайн търговците

Деветте пътя към еврофондовете: Как ще се разпределят 3,5 млрд. лв.?

България ще инвестира 3,5 млрд. лева в екология и опазване на природата чрез оперативна програма „Околна среда“ до 2020 г. Бюджетът на новата екопрограма е същият като в предходния програмен период. Как се разпределят средствата?

По-голямата част от тях – 70%, са за ВиК инфраструктура. Заради бедствията, връхлетели страната ни през последните години, по новата програма са предвидени мерки за превенция на наводнения и свлачища. Другата новост в програмата е, че приоритет е подобряването на качеството на въздуха.
Кои са шесте приоритетни оси по новата ОП „Околна среда”? Улеснени ли са процедурите за кандидастване? Усъвършенстван ли е механизмът за управление на евросредствата?

Тези и много други въпроси ще намерят своите отговори на бизнес форума, посветен на новата ОП “Околна среда”, който ще се проведе на 14 юли в столичния хотел “Маринела”. На него министърът на околната среда и водите Ивелина Василева лично ще представи новата програма, а министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова ще коментира бъдещето на ВиК сектора. Във форума ще участват кметове от цялата страна, представители на основните браншови организации и кредитни институции с отношение към ОП „Околна среда”.

Събитието е част от националната кампания “Деветте пътя към еврофондовете”, чиито организатори са вестниците “24 часа” и “Труд” в партньорство с КРИБ. Идеята на кампанията е да допринесе за ръста на българската икономика, което включва и по-бързото стартиране на деветте европрограми от новия програмен период до 2020 г.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.