Костов: Всичко, което съм направил с парите си в КТБ, е законно

Извикаха ме в прокуратурата с обвинение, че съм преправил договора си в КТБ. Смята се, че квесторите са извършили нарушение, защото са ми изплатили парите. Указание на БНБ започва съдебната процедура срещу квесторите и мен. Това заяви пред bTV Иван Костов.

Той допълни, че е имал 155 хиляди лева в КТБ. "Всичко е наред и държавните органи знаят това, но въпреки това се започна кампания срещу вложителите в КТБ", поясни Костов. Според него Бойко Борисов е подведен: "Казано му е, че ние сме направили измама с помощта на квесторите, нека намери тези, които го лъжат и да го посочи, за да бъде наказан и да спрат безсмислените разпити".

"Всичко, което съм направил с парите си в КТБ, е законно. Имам договорите и мога да ги покажа. Аз се питам защо депутатите в РБ не опровергаха тази лъжлива информация срещу мен. Защо не защитят Реформаторския блок, който е нападнат от Лютви Местан, обвинявайки ме в лихварство. Не може да се продължава по този безумен начин. 1000 души ще бъдат разпитани, но няма да се открие нищо", каза още Иван Костов.

"Банките са тези, които покриха 4 милиарда. Те внасят пари във фонда за гарантиране на средствата. Банките са длъжни да информират държавата, но всички те са мълчали за случващото се в КТБ и сега плащат парите, които изчезнаха от тази банка. Държавата даде кредит и печели от аферата КТБ", заяви Иван Костов.

Той допълни, че тези, които крадат банката в момента са виновни за аферата КТБ. "Дори се се краде от банката, каза Костов. Два пъти съм гласувал срещу Иван Искров, защото смятам, че той няма нужната квалификация за този пост. Само няколко човека от ДСБ са гласували против него, всички останали трябва да обясняват защо са го подкрепили. Димитър Радев има качествата да стане глава на БНБ", подчерта Костов.

"Има риск за България и Европа от гръцката криза. В момента ЕС преживява много тежка ситуация, съюзът ще защити ядрото си, а то не може да защити добре периферията си, която сме ние. На мен ми направи впечатление, че ЕЦБ защити българската банкова система. Това е истинска проява на ЕС към нашата страна", заяви Иван Костов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини