Елена Йончева: Моят свекър е управител на къщите, но преди да познавам това семейство, така че това е абсурдно

Китай демонстрира военноморска мощ Показа за пръв път най-новия си ескадрен миноносец

Вижте най-големите лафове на Емо Чолаков Дългогодишният водещ на БТВ напуска ефира на телевизията

Доналд Туск и Ангела Меркел разговаряха по телефона с Володимир Зеленски

Мехмет Акиф Алакурт ядоса турските жени

Бизнесът срещу саботажа на зимния туризъм Не можем да очакваме хората да се върнат след 4 часа чакане на лифта, категоричен е зам.-председателят на КРИБ проф. Николай Вълканов

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в сряда, 24 април 2019

„Хемус” задминава Плевен след 3 години (обзор)

Сантра стана телевизионна водеща

Велико Търново домакинства националната дискусия „Общини БГ 2030“

Валентин Николов: В близко време ще бъдат прекратени договорите с американските централи в „Марица-изток“

Родител 1 и 2 в бланките за забавачка в София (обзор) Полетата бяха променени отново на “майка” и “баща”

Лютви Местан трябва да внесе гаранция от 10 000 лева до 25 април

ГЕРБ отстъпиха за адвокатските доноси

Проф. Румен Гечев: Проблемът на днешното управление не е в 10 или 30 апартамента, а че има милиардни загуби от нереализираните проекти

Калфин: Всяко дете трябва да има равен шанс за социален старт

„Центрове като този, в който вече няколко месеца живеят 14 деца, са доказателство за необходимостта от деинституционализация. Личното отношение, което всяко едно дете получава тук, както и във всеки един от останалите Центрове, подобрява значително шансовете за социализация и интеграция на децата в риск“. Това каза министърът на труда и социалната политика Ивайло Калфин по време на церемонията по официалното освещаване на Центъра за настаняване от семеен тип в община Долни Чифлик.

Социалната услуга, на стойност 185 000 лв., се реализира по проект, финансиран от Министерството на труда и социалната политика по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ и подпомага деинституционализацията на деца с умствена изостаналост и с физически увреждания, настанени преди това в специализирани институции.

В рамките на посещението си в община Долни Чифлик, министър Калфин се запозна с персонала и разгледа условията, предлагани в още три заведения за социални услуги на територията на общината – Общностният център, Център за социална рехабилитация за деца и възрастни и Дневен център за възрастни.

Общностният център е изграден по Проекта за социално включване на Министерството на труда и социалната политика и предоставя безплатно семейно консултиране и подкрепа, здравна консултация за деца, допълнителна подготовка за равен старт в училище, индивидуална педагогическа подкрепа за деца с увреждания и техните родители. Неговата стойност е близо 713 000 лв. По проекта е разкрита и детска градина за 50 деца.

В Центъра за социална интеграция и рехабилитация за деца и възрастни и Дневния център за възрастни се предоставя денонощно медицинско обслужване на нуждаещите се, които наброяват общо над 50 души.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.