Задържаха мъж, пребил зверски непълнолетно момиче

Димитър Маргаритов: Хванахме разреден алкохол по морето

Близки на блъснатите в Петрич младежи протестираха срещу безрасъдното шофиране

За нова вълна телефонни измами алармира полицията

Робърт Де Ниро навърши 75 години

Откриха тялото и на второто дете, паднало в морето от варненския вълнолом

50 мини мобилни телефона задържаха на Летище София

Стабилизирана е жената, която получи сърдечен пристъп до езерото „Бъбрека“ в Рила

Ъшър подкара уличен болид в Лондон Дейвид Хаселхоф откри славното рали Gumball

Община Лясковец с акт за начет за 200 000 лева по ДДС Кметът д-р Ивелина Гецова: Това е рутинна процедура. Погасяваме задължението по погасителен план

Д-р Ангел Кунчев: Няма бум на летни вируси, сезонът преминава спокойно

Показен арест на „Черни връх“ в София, задържаха Георги Кочев – Биби

Късноримска статуя лежи под стълбището на Хераклея Синтика (ВИДЕО)

И Моника Белучи почива на остров Парос

Здравният риск от водата с уран в Харманли е незначителен, увериха от РЗИ

Калфин: Всяко дете трябва да има равен шанс за социален старт

„Центрове като този, в който вече няколко месеца живеят 14 деца, са доказателство за необходимостта от деинституционализация. Личното отношение, което всяко едно дете получава тук, както и във всеки един от останалите Центрове, подобрява значително шансовете за социализация и интеграция на децата в риск“. Това каза министърът на труда и социалната политика Ивайло Калфин по време на церемонията по официалното освещаване на Центъра за настаняване от семеен тип в община Долни Чифлик.

Социалната услуга, на стойност 185 000 лв., се реализира по проект, финансиран от Министерството на труда и социалната политика по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ и подпомага деинституционализацията на деца с умствена изостаналост и с физически увреждания, настанени преди това в специализирани институции.

В рамките на посещението си в община Долни Чифлик, министър Калфин се запозна с персонала и разгледа условията, предлагани в още три заведения за социални услуги на територията на общината – Общностният център, Център за социална рехабилитация за деца и възрастни и Дневен център за възрастни.

Общностният център е изграден по Проекта за социално включване на Министерството на труда и социалната политика и предоставя безплатно семейно консултиране и подкрепа, здравна консултация за деца, допълнителна подготовка за равен старт в училище, индивидуална педагогическа подкрепа за деца с увреждания и техните родители. Неговата стойност е близо 713 000 лв. По проекта е разкрита и детска градина за 50 деца.

В Центъра за социална интеграция и рехабилитация за деца и възрастни и Дневния център за възрастни се предоставя денонощно медицинско обслужване на нуждаещите се, които наброяват общо над 50 души.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.