„Левски“ ще залага на 8 чужденци за титуляри

Очертава се „Левски“ да играе основно с 8 чужденци в стартовите 11 през новия сезон. Революцията в собствеността и състава не промени тенденцията да се залага на вносна кръв.

Най-вероятно само трима българи ще започват двубоите. Сигурен за средната линия е новакът Георги Костадинов. Трябва да играе и капитанът Веселин Минев. А трети нашенец ще има волю-неволю, защото трябва да се действа по новото изискване на БФС на терена да е поне един до 21 г. Фаворит за мястото е атакуващият халф Божидар Краев. Втори в листата е левият защитник Мики Орачев. Ако бранителят играе, Минев ще мине в центъра на отбраната или ще е резерва. Ако ветеранът е вън от титулярите, лентата ще сложи чужденец - Роман Прохазка.

Засега в стартовите 11 е още един българин - новият нападател Атанас Курдов. Към юношата на „Левски“ обаче липсва доверие за твърд титуляр. Все още има надежда сенегалецът Баба Бебето да скъса официално с унгарския „Кечкемет“ и да дойде. Нападателят бе чакан първо в понеделник, после във вторник. Но с отминаването на дните шансът да стане „син“ става по-малък. И нищо чудно Бебето да завие към Турция. В такъв случай ще бъде канен друг легионер за деветка. Вече пропадна идването на Венцислав Христов за атаката, защото предпочете албанския „Скендербег“. Може обаче да се завърне крилото Либан Абди, ако се договори с клуба си „Ризеспор“. Сомалиецът бе под наем на „Герена“ до май.

Засега титуляри от чужденците се смятат: Боян Йоржгачевич, Прохазка, Аймен Белаид, Максимилиан Карнер, Джереми де Нойер, Денис Махмудов и Мигел Бедоя, който още се възстановява. Плюс нова деветка стават 8 легионери.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ