Полицията в Норвегия е изстреляла само два куршума за година и никой не е пострадал от тях

Полицията в Норвегия е използвала само два пъти огнестрелно оръжие през изминалата година - и никой не е пострадал от произведените изстрели, пише британският вестник The Independent, като се позовава на статистически доклад.

Силите на реда в скандинавската държава са насочили пистолет само 42 пъти през 2014 г., което показва най-ниски стойности за последните 12 години. За същия период полицаите са отнели живота само на двама души, съобщава "Фокус".

Както във Великобритания, Ирландия и Исландия, служителите на реда в Норвегия патрулират невъоръжени и носят пистолети само при специални обстоятелства. Ето защо статистиката от тези държави се доближава значително до тази от Норвежкото кралство.

В САЩ, където полицаите са въоръжени при всяка ситуация, 547 души са били застреляни от изстрел, произведен от служител на реда само за първите шест месеца на текущата 2015 г. Монетата обаче има и обратна страна - полицията в Съединените американски щати е изправена ежедневно пред ниво на насилие, което няма аналог в другите развити страни.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят