Хиляди британски туристи са евакуирани от Тунис заради предупреждение за нова терористична атака

Хиляди британски туристи са евакуирани от Тунис, след като външното министерство на Обединеното кралство актуализира съветите си за пътуващите и предупреди, че е много вероятно да бъде извършена нова терористична атака в северноафриканската държава, пише вестник The Times, цитиран от "Фокус".

Туроператорите организират допълнителни полети към Великобритания, след като външното ведомство на кралството препоръча на летовниците да напуснат Тунис, ако престоят им там не е наложителен. Решението на Лондон дойде две седмици след нападението в морския курорт Сус, при което бяха убити 38 туристи, 30 от които британски граждани. Съветите на Министерството на външните работи са основани на информацията, че най-малко още двама екстремисти, свързани с терористичната атака, са все още на свобода и биха могли да направят опит за повторно нападение. Големи европейски туроператори пренасочват туристи, които са планирали почивки в Тунис и региона, към България. Това обяви вчера министърът на туризма Николина Ангелкова пред БНТ.

Ангелкова уточни, че в разговорите си с големите туроператори в Европа е получила уверението, че те сега пренасочват и към България голяма част от потока туристи, които са били планирали почивка в Тунис и региона. България е сигурна и конкурентна дестинация, мотивира се Ангелкова.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят