Около 60 медици се грижат за летовниците във Варна

Безплатно обслужване предлагат медици по варненските плажове. Всеки от летовниците, който се нуждае от лекарска помощ, може да разчита на близо 60-има лекари, съобщава "Нова телевизия".

Десетима реаниматори, 38 сестри, трима фелдшери и шестима шофьори -това са медицинските лица, които от 8.00 до 18.00 ч. всеки ден се грижат за летовниците по плажовете на територията на цялата варненска община.

Освен медици, плажуващите могат да разчитат и на специализиран транспорт – тир реанимационни и една резервна линейки.

Доктор Лили Куртева е една от 60-имата медици, които дават дежурства на плажа. Дългогодишният й опит показва, че летовниците най-често подценяват силата на слънцето и злоупотребяват с храна и алкохол.

Експертите апелират летовниците да бъдат внимателни, докато са на плажа, да не изпускат от очи децата си и да се съобразяват с атмосферните условия. Така лекарите няма да имат работа.

За да не се превърне почивката ви в кошмар, е важно и да си вземете здравната книжка. Когато пристигнете край морето, отделете един час да отидете до най-близкото ДКЦ и да изберете семеен лекар. Ако не го направите и се разболеете по време на отпуската си, ще трябва да плащате за медицинска помощ.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини