Нана скочи срещу измамница, взела пари за болни деца

Надявам се да има някакъв механизъм, който да накара Златка Рангелова да върне парите за лечение на болни хора, събрани от дарения във Фейсбук. Това заяви пред "Нова телевизия" водещата на предаването „Съдебен спор” и управител на фондация „Една от осем” Нана Гладуиш. Тя коментира скандалният случай, при който жена събрала хиляди левове чрез групата "Подарявам, давам от сърце” в социалната мрежа, под предлог, че те ще бъдат дадени за лечението на нуждаещи се.

Във въпросната група членуват 7000 души. Всеки от тях продава своя вещ на търг. Събраните средства отиват за предварително обявени благотворителни каузи. Повечето - за деца с увреждания. Парите се превеждат по сметка на администратора на групата Златка Рангелова.
Надеждите за помощ на десетки родители обаче остават попарени.

Останалите администратори провеждат вътрешно разследване. Оказва се, че има и други измамени.

Екип на Нова откри Златка, за да разбере дали нуждаещите се ще получат парите си. Оказва се, че две от децата, за които са се събирали пари, вече са починали.

„Забавих се поради простата причина, че имам две малки деца, ходя на работа и реших, че или трябва да прекратя тази дейност, или просто да започна да превеждам по сметките, защото нямам физическа възможност да се справя”, обясни тя.

Междувременно обаче Златка създава нова група, в която спекулира с имена на публични личности. Сред тях са Нана Гладуиш, както и управителите на фондация „Искам бебе”.

„Хората трябва да знаят, че няма как някой друг да приема дарения от наше име”, коментира Нана. И подчерта, че за отделените за благотворителност средства се подписват договори – някои от тях – доста дълги и подробни.

„Имали сме случай, в който сме отказвали дарение, защото дарителят бил компрометиран. Все пак трябва да се спазват някакви морални стандарти, когато се занимаваш с благотворителност”, категорична беше Нана.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини