Цветан Цветанов: С „Обединени патриоти“ сме единодушни за оставката на Валери Жаблянов

Чавдар Златев е новият Член на УС на Fibank

Общо 37 години затвор за обвинените в убийството на Николай Радев от Дупница

Общинските съвети без лекари и юристи Декларации за несъвместимост ще се подават след следващите местни избори

Община Елена получи дарение от Швейцария за доброволното формирование

Таня Андреева: Скандалите в здравеопазването между министрите и управителите на НЗОК са по-скоро традиция, отколкото изключение

Мошеник отнесе глоба от €208 000 в Мюнхен

Четворен ръст на морбили в Европа И България е в тревожната статистика на СЗО

Десетки убити и ранени граждани на Русия и ОНД при сражение в Сирия

Столичната община съветва гражданите какво да правят при терористичен акт При взрив в метрото лягайте на пода, инструктират от "Московска 33"

Мароканецът, задържан у нас за тероризъм, ще остане 90 дни в ареста

Лавров заяви, че ситуацията в Африн може да се реши чрез пряк диалог между Дамаск и Анкара

Спасителите на Преслав с екипировка от Швейцария

Адвокатите на Йоан Матев искат да бъде преместен в Софийския затвор Съдът даде ход на делото за убийството на Георги Игнатов

Григор дал 14 проби миналата година

Нана скочи срещу измамница, взела пари за болни деца

Надявам се да има някакъв механизъм, който да накара Златка Рангелова да върне парите за лечение на болни хора, събрани от дарения във Фейсбук. Това заяви пред “Нова телевизия” водещата на предаването „Съдебен спор” и управител на фондация „Една от осем” Нана Гладуиш. Тя коментира скандалният случай, при който жена събрала хиляди левове чрез групата “Подарявам, давам от сърце” в социалната мрежа, под предлог, че те ще бъдат дадени за лечението на нуждаещи се.

Във въпросната група членуват 7000 души. Всеки от тях продава своя вещ на търг. Събраните средства отиват за предварително обявени благотворителни каузи. Повечето – за деца с увреждания. Парите се превеждат по сметка на администратора на групата Златка Рангелова.
Надеждите за помощ на десетки родители обаче остават попарени.

Останалите администратори провеждат вътрешно разследване. Оказва се, че има и други измамени.

Екип на Нова откри Златка, за да разбере дали нуждаещите се ще получат парите си. Оказва се, че две от децата, за които са се събирали пари, вече са починали.

„Забавих се поради простата причина, че имам две малки деца, ходя на работа и реших, че или трябва да прекратя тази дейност, или просто да започна да превеждам по сметките, защото нямам физическа възможност да се справя”, обясни тя.

Междувременно обаче Златка създава нова група, в която спекулира с имена на публични личности. Сред тях са Нана Гладуиш, както и управителите на фондация „Искам бебе”.

„Хората трябва да знаят, че няма как някой друг да приема дарения от наше име”, коментира Нана. И подчерта, че за отделените за благотворителност средства се подписват договори – някои от тях – доста дълги и подробни.

„Имали сме случай, в който сме отказвали дарение, защото дарителят бил компрометиран. Все пак трябва да се спазват някакви морални стандарти, когато се занимаваш с благотворителност”, категорична беше Нана.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете