1900 коня в най-бързия електрически автомобил Четири двигателя изстрелват Pininfarina Battista за 12 секунди от 0 до 300 км/ч

Избирателите нямат воля за реформи в администрацията Няколко идеи за подобряване на средата за бизнес у нас

Продадоха пианото на Джон Ленън за над 500 хиляди долара

Полина Карастоянова: Нобходима е реклама на България в българските и международни медии

Община Шумен приема на работа още 16 души с увреждания

Как да надвием пролетната умора с правилните храни Повече вода и екзотични храни и подправки помагат

Автомобил „Тесла“ се замовзриви на паркинг в Китай (ВИДЕО)

Министър Порожанов: Проверени са над 17% от всички къщи за гости

Иво Христов: Корнелия Нинова ми предложи място в листата на БСП още през декември

Защо дядо си хванал млада красавица?

Jetta дебютира като нова марка в Китай На изложението в Шанхай бе показан SUV модел с означение Jetta VS5

В БСП победиха малцинствата Соросоидството е присъщо на българските евродепутати поради малцинствения си за партиите им произход

Ангел Джамбазки: „Ишиас политиката“ в Брюксел разпалва антиевропейските настроения

Кално свлачище взе 19 жертви в Колумбия

Подпалиха личния автомобил на кмета на Козлодуй (СНИМКИ)

Отлагат бутането на незаконни постройки в Гърмен след писмо от Европейския съд

Временно се отлага предвиденото за 13 юли премахване на незаконни постройки в община Гърмен, съобщиха от пресцентъра на Министерство на регионалното развитие и благоустройство.

Във връзка с получено по неофициален път писмо от секретаря на отделение в Европейския съд по правата на човека в Страсбург до адвокат Даниела Михайлова по отношене на депозирана от нея жалба и необходимостта от предоставяне на допълнителна информация от страна на българското правителство временно се отлага премахването на незаконните постройки в кв. „Кремиковци“ на село Марчево, община Гърмен, което беше насрочено за 13 юли.

В допълнение, за необходимостта от временно отлагане на премахването са получени и писма от Министерството на труда и социалната политика и Държавната агенция за закрила на детето, както и от неправителствени организации като Хелзински комитет и други. Припомняме, че изпълнението на заповедите за премахване на тези постройки са потвърдени от Върховния административен съд и подлежат на изпълнение от страна на административните органи. Преди да пристъпи към изпълнението им, през месец май т.г., Дирекцията за национален строителен контрол е изпратила писма запитвания до дирекция „Социално подпомагане“ и Държавната агенция за закрила на детето относно възможността за осигуряване на социална услуга на засегнатото население. Информация за такава не е получена. По-късно, на 3 юли, директорът на дирекция „Социално подпомагане“ – Гоце Делчев информира, че са предложени съответните социални услуги – временно настаняване или „седмична грижа“ за децата на четири семейства, чиито сгради са премахнати. Членовете на тези семейства са отказали настаняване в социални жилища, като към настоящия момент те са настанени и живеят в домовете на техни роднини. Предложено е настаняване и на две семейства, чиито незаконни строежи бяха предвидени за премахване на 13 юли, но те също са отказали. Във връзка с подадени нови жалби против писма на ДНСК за възлагане принудителното изпълнение на влезлите в сила заповеди за премахване на незаконните строежи на 10 юли. Административен съд – Благоевград прекрати производствата по тях, като ги определи като неоснователни, поради недопустимост на подадените жалби, както и отхвърли искането за спиране на принудителното производство. Жалбите бяха депозирани от упълномощени процесуални представители на Стоян Айдаров и Красимир Илиев, чиито семейства обитават двата незаконни обекта, предвидени за премахване на 13 юли. Обръщаме внимание, че незаконните постройки в кв. „Кремиковци“, за които има издадени и влезли в сила заповеди за премахване, са опасни и застрашават живота и здравето на обитателите им, сред които има малолетни и непълнолетни лица. В тях не са осигурени нормалните за обществото хигиенни условия, тъй като липсват водоснабдяване и санитарни възли.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.