Маслини с бял шоколад и домати с ягоди, моля!

Опитвали ли сте шоколад със солети или диня със сирене? Ако се замислите, като деца със сигурност сте съчетавали на пръв поглед напълно несъвместими храни. Като възрастни не е нужно да живеете само на сигурно и да не експериментирате. Освен това вкусът се променя. Толкова, че дори в един момент да започнете да харесвате нещо, което преди сте ненавиждали. В случай че сте готови да опитате нещо интересно, ето десет комбинации, които се оказват изненадващо вкусни и си заслужават поне една хапка.

1. Фъстъчено масло и салам. Правили сте си сандвичи със салам. Сигурно сте опитвали и филия с фъстъчено масло. А защо да не ги съчетаете? Така получавате и основно блюдо, и десерт в едно.

2. Шоколад и бекон. Подобно на предната комбинация и тази съчетава сладкото с месо. Няма значение дали ще изберете черен или млечен шоколад. Трябва обаче първо да го разтопите. Може да сложите и малко сол и ядки.

3. Сладки бисквити с топено сирене. Ако сте настроени още по-авантюристично, може да добавите и мюсли с мед или парченца сушени плодове.

4. Ягоди и домати. Не че може да си направите салата с домати и ягоди, но ако решите да ги съчетавате, опитайте нещо по-интересно като ягодово гаспачо или добавете ягодово сладко към домати, поръсени със сирене.

5. Авокадо и какао. Колко добре се съчетават те не би трябвало да ви изненадва особено. Има много рецепти за торти, кейкове и браунита, от които може да се възползвате. Сладко е, но не прекалено.

6. Пармезан и черен шоколад. Ще се убедите, че сте направили правилния избор, след като опитате малко шоколадов сладолед с парченца пармезан. После може да увеличите количеството.

7. Чипс върху сандвича. Опитайте чипс с домати. По-хрупкаво е, но и по-солено, така че имайте едно наум, когато слагате и други неща в сандвича си.

8. Сьомга със сос за барбекю. Ако обичате риба, това ще бъде просто начин да разнообразите начините, по които я консумирате. Ако не я харесвате толкова, но знаете, че е полезна и ви се иска да си хапвате повече от нея - така ще промените вкуса й и може дори да ви допадне повече.

9. Маслини с бял шоколад. Колкото и странно да ви се струва, а може би и тъкмо заради това - тази комбинация определено си заслужва. Соленият и по-остър вкус на маслините се съчетава много добре със сладостта на шоколада.

10. Диня с черен пипер. Нямаше да е списък с предложения за лятото, ако динята не присъстваше в него. Може да сте я опитвали със сирене и дори с хляб, но нищо не може да се сравни с вкуса й, когато поръсите отгоре малко черен пипер. Апетитно и освежаващо.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл