Братя близнаци: Полицаи ни заплашиха, че кръвта ни ще е по стените на участъка

Братя близнаци от монтанското село Якимово, казаха в предаването "Комбина" по Нова телевизия, че са бити от полицаи заради кражба на жици, която не били направили. Младежите бяха сред гостите на Лора Крумова и Галя Щърбева и дискутираха по темата има или няма полицейско насилие у нас.

"Дойдоха и ни закараха чак в Раднево в участъка. И единият полицай започна да ни рита по кокалчетата. И казва- "Ето, виждаш ли тези стени какви са кървави. Искаш ли и твоята кръв да остане тук", обясни едното момче. Неговият брат допълни, че е получил перфорация на стомаха и разранена слезка, заедно с много синини след разпита в районното.

Според младите хора униформените обискирали и дома им в селото, без да представят какъвто и да е документ, подкрепящ обиска.

Присъстващия в студиото актьор Ивайло Захариев каза, че не е редно в една държава полицията да е враг на народа. А Николай Радулов- бивш секретар на МВР, бе доста по-краен в думите си: "Определено тези полицаи, които бият, не са правилно подбрани и контролирани. Никой не знае какви хора отиват в полицията. Повече от тях обличат униформата само заради картите, пистолета или властта".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини