Погребват в четвъртък Лили, която почина от тежък сепсис

Тази седмица в Италия почина 14-годишната Лили. Близките ѝ свързват смъртта ѝ с поставената преди време на момичето ваксина против рака на шийката на матката. Погребението на Лили е в четвъртък в родното й село Самоводене, съобщи Нова телевизия.

Направена е аутопсия от италиански лекари, но екип от френски експерти е взел проби и до 60 дни ще се знае и тяхното заключение за смъртта на детето.

Албена Прокопиева, ръководител на Центъра за обществена подкрепа на „SOS Детски селища” във Велико Търново в последните месеци следи отблизо как се развива здравословното състояние на Лили.

„Отделът за закрила на детето ни помоли да работим с Лили, защото е имала нужда от психологическо консултиране, когато се срещнахме с нея, аз ѝ казах, че съм социален работник и искам просто да говоря с нея. От февруари тази година започнаха срещите ни с това прекрасно същество. Тя дори нямаше инвалидна количка, носеха я на ръце", коментира тя.

"Бяхме потресени, че никой не беше обяснил на семейството как да се свържат с експертна лекарска комисия и го направихме незабавно. Понякога Лили искаше само да я заведем на фризьор, а понякога просто да погледа улиците във Велико Търново”, разказа тя в предаването на „Комбина” и добави: „ В болницата са й казали, че причината за това е ваксината, но черно на бяло никой не е искал да го напише”.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини