Петрович събира екип за “Литекс”

Новият треньор на “Литекс” Любко Петрович е вече в Ловеч. Той води разговори с ръководството и събира екип, с който ще работи. 68-годишният сърбин ще замени подалия оставка Красимир Балъков. Тя е приета, обяви клубът на официалния си сайт: “Благодарим на Краси Балъков за всеотдайната работа. По време на целия си период в нашия клуб той беше еталон за професионализъм, джентълментско поведение и огромно желание да помага и развива младите ни футболисти. Пожелаваме му много успехи занапред!“

Вече са уточнени детайлите по прекратяването на договора на Балъков.

Освен Петрович в Ловеч бе забелязан и друг бивш наставник на “оранжевите” - Драголюб Симонович. Това даде повод да се заговори, че ще се сформира сръбски тандем между двамата начело на “Литекс”. Симонович обаче е бил в града на люляците по бизнесдела и още снощи го напусна. А Петрович остана и предстои да бъде представен на отбора.

Любко за трети път ще поеме “Литекс”. В първия си период той спечели Купата на България през 2004 г., класира отбора в групите на турнира за Купата на УЕФА. Голямата гордост в пребогатата му визитка е спечелената Купа на европейските шампиони с “Цървена звезда” през 1991 г. Петрович е най-голямото треньорско име, работило в българския футбол. Стана шампион у нас начело на “Левски”.

Сега той и управата на ловешкия клуб чертаят планове как да стартират успешно идния уикенд в “А” група срещу “Лудогорец” след шокиращото отпадане в І квалификационен кръг на Лига Европа срещу литовския “Йелгава” (2:2, 1:1).

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ