Спират пияните за мачове на ЦСКА

Сух режим ще бъде въведен на мачовете на ЦСКА, обявиха феновете. Причината е боят между запалянковци на първата контрола на армейците като аматьорски тим срещу „Спартак” (Плевен) - 0:1 в Тетевен. Двама души се скараха, а в последвалата схватка лавинообразно се включиха десетки „червени“.

Фенклуб „Сектор Г” излезе с остра декларация, че няма да се толелира влизане на привърженици в пияно състояние. Запалянковците твърдят, че сами няма да допускат подобни свои събратя, за да се пази имиджът на агитката. А тя се представи страхотно в Тетевен и направи първия мач голям празник. Около 4000 души отидоха да гледат футболисти, сред които има непознати за публиката лица.

Цял ден в града и в съседното курортно село Рибарица се разливаше бира и се пееха песни - местните също изглеждаха доволни от присъствието на ЦСКА.

На терена очаквано отборът не показа силен футбол. Христо Янев събра групата преди десетина дни, а освен това почти непрекъснато идват нови и нови. След мача младият треньор алармира срещу демагогия, често използвана на „Българска армия” през последните години. И обяви, че само с юноши няма да стане. „Необходима е сплав между младост и опит”, каза Янев. След това благодари на публиката и призова да бъде с отбора на всеки мач въпреки трудностите.

„Щастлив съм, че видях желание, трябва да сме търпеливи и коректни към всички”, обобщи Янев. А останалият от миналия сезон Борис Галчев обеща, че в официалните двубои нещата ще изглеждат по съвсем друг начин и отборът ще започне да побеждава с разлика.

Лагерът на ЦСКА в Тетевен завършва във вторник след контрола срещу втория тим на „Литекс”, който е в „Б” група.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ