Наглец краде пари от вестникарска каса

Нагъл крадец успя да задигне незначителна сума от офис в Полиграфическия комбинат в София. За по-малко от 6 часа криминалисти от Първо РПУ успяха да го заловят и да открият парите от разпространението на вестниците “Труд”, “24 часа” и другите издания на Медийна група България холдинг.

В петък посред бял ден - към в 15,15 ч, младежът Х. К. дошъл да отчита парите от продажби на фирмата на своя баща. Влязъл в сградата, отишъл до офиса и видял бележка, че касиерът е излязъл за 10-ина минути в почивка. Направило му впечатление, че прозорецът на помещението, което се намира на първия етаж, е отворен. Х. К. излязъл навън, запалил си цигара и започнал да дебне удобен момент. След два опита успял да се вмъкне в стаята и да задигне металната касета с пари. Изскочил навън, сложил я в торбата си и избягал.

Всички тези сцени, включително и лицето на апаша - небръснат и с дълга коса на плитка, били заснети от охранителните камери на сградата. Записите се оказали решаващи за бързото разкриване на случая. След разпознаването на Х. К. залавянето му било въпрос на време.

Около 21 ч полицаите го открили и задържали в столичния квартал “Лозенец”. Касетката с парите била у него, от сумата не липсвало почти нищо. Най-вероятно Х. К. е знаел, че в сградата има камери, които са го заснели, защото вече бил обръснат и подстриган. Купил си и маратонки, разказаха запознати.

Още в петък вечерта Медийна група България холдинг благодари на полицаите и дознателите, които бързо и професионално разкриха кражбата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право