Лютви Местан към десните: Коалиция с 8% държи менторски тон

ДПС няма да откаже участие в консултациите за съдебната реформа, които ще се проведат до края на настоящата сесия на Народното събрание, ако бъдат поканени. Това обяви в Пловдив лидерът на движението Лютви Местан преди началото на Националния съвет на Младежкото ДПС.

“В началото на тази седмица имаше намеци за срещи по въпроса. Но е недопустимо същите хора, от които се правят тази намеци, да твърдят в публичното пространство, че ДПС са камъчето в обувката на реформата и основният крепител на статуквото в съдебната система. Реформите предполагат съвършено друг език, а не този назидателен и менторски тон, който си позволяват от една коалиция с 8% гласоподаватели”, възмути се Лютви Местан.

Според него съдебната реформа е забуксувала, защото няма как да се осъществи по модела на Реформаторския блок. Председателят на ДПС е категоричен, че Реформаторският блок вече се превръща в проблем за осъществяването на съдебната реформа заради агресивния тон, с който реформаторите се опитват да я наложат. Именно по тази причина е необходимо ГЕРБ да променят ролята си в този процес и премиерът Бойко Борисов от подкрепящ реформата да стане основен двигател”, препоръча Лютви Местан.

Лидерът на ДПС дебело подчерта, че не трябва да са правят политически спекулации за евентуални бъдещи коалиции между ДПС и ГЕРБ след петъчното откриване на пречиствателната станция в Момчилград, където рамо до рамо за прерязване на лентата на обекта застанаха лидерът на основна опозиционна партия и премиерът Бойко Борисов. “Диалогът между ДПС и премиера като лидер на ГЕРБ е по оста власт - опозиция. В този диалог не трябва да се търсят самоцелно някакви политически знаци за прекрояване на властта и бъдещи коалиции”, допълни Местан.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини