Доналд Туск и Ангела Меркел разговаряха по телефона с Володимир Зеленски

Мехмет Акиф Алакурт ядоса турските жени

Бизнесът срещу саботажа на зимния туризъм Не можем да очакваме хората да се върнат след 4 часа чакане на лифта, категоричен е зам.-председателят на КРИБ проф. Николай Вълканов

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в сряда, 24 април 2019

„Хемус” задминава Плевен след 3 години (обзор)

Сантра стана телевизионна водеща

Велико Търново домакинства националната дискусия „Общини БГ 2030“

Валентин Николов: В близко време ще бъдат прекратени договорите с американските централи в „Марица-изток“

Родител 1 и 2 в бланките за забавачка в София (обзор) Полетата бяха променени отново на “майка” и “баща”

Лютви Местан трябва да внесе гаранция от 10 000 лева до 25 април

ГЕРБ отстъпиха за адвокатските доноси

Проф. Румен Гечев: Проблемът на днешното управление не е в 10 или 30 апартамента, а че има милиардни загуби от нереализираните проекти

Рибари ще стават туроператори Турски сафрид по 7 лв. килото заля пазара

Вебер ще спира „Северен поток 2”

Нова партия ще агитира за „оставане” в ЕС

Отливът на туристи и почвата му у нас

Дюнерджийница в курорта Слънчев бряг. В широкия павилион се мотаят няколко младоци с приятна външност. „Още два дюнера ли трябва да правя? Аз защо не знам? Спиш ли? Сливи ли имаш в устата си ма и не ми казваш, че са се наредили тука още двама? Аааа, утре напускам…“

Караницата между персонала не стихва. Седиш и си чакаш реда тихо. Макар че в един момент ти дотяга, не можеш да напуснеш опашката. Платил си вече за вкусния дюнер, дали са ти касова бележка. Патърдията я вдига не касиерката, а момчето, което сглобява храната. После пренася отвратителното си настроение към клиента. Казваш плахо с какво искаш да е този мечтан вече дюнер. Момчето нарочно пита три-четири пъти за потвърждение да добави ли майонеза, кетчуп и салата и защо точно без зеле? В крайна сметка едва ли повече ще се наредиш пред тази дюнерджийница.

При такова отношение не е чудно че посред обед заведенията са почти празни, а и пред въпросната дюнерджийница-пицария вече няма опашка. За съжаление скандалите между персонала и по линията „шеф – персонал“ са ежедневие по морето.

Преди две години хотелиер разказа как персоналът на Сънито – бармани и сервитьори, се изнесъл с два пълни самолета за Германия. Истина или не, но липсват кадри. Готвач от вътрешността на страната сподели, че чуят ли за морето, колегите му бягат надалеч. Работодателите край плажовете очакват от теб примерно да сготвиш заек, но като фокусник, ако е възможно да го извадиш от джоба си.

Алкохолът, друга причина за отлива на „нормални” туристи, не е мит и този сезон. Вече в нови и нови измерения. Пиенето от кофи, легени и буркани по заведенията не учудва никого. Дори и балконингът е демоде. Оказва се, че пияните чужденци търсят нови и нови забавления. Като например случилото се преди броени дни крадене на бебе на пъпа на курорта. И след като новината гръмна на шир и длъж, нека хотелиерите си чакат напразно да се върне фамилният туризъм отпреди години, спокойствието, романтиката и тишината.

Ето как почвата за отлив на туристи у нас се тори не от някаква конспирация, а от малкото кадри и нискобюджетните западни летовници, които търсят само евтиния алкохол.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.