Шефът на Европол: 30 хиляди са потенциалните терористи в Европа

Какво със сигурност са научили абитуриентите, като завършат?

Проф. д-р Григор Горчев: Монополът е проблемът на здравната каса

Атака с „коктейли Молотов“ срещу турското посолство в Копенхаген

Британка бе обявена за най-добър учител в света

Надзирателите от Белене искат обезщетение за нарушени трудови права

АПИ събира водещи експерти за проблемното свлачище в Смолянско

Британските таблоиди си обясняват триумфа на Путин с баба Ванга

Експлозия рани двама души в Тексас

Европол обсъжда бъдещето на Балканите Цветан Цветанов и Клод Мораес откриват форума в НДК

Тръмп иска смъртно наказание за наркотрафиканти

Путин получава 76,67% от гласовете

И днес ще вали

На 19 март 2018 да почерпят

Путин печели нов мандат с над 75% Изказа големи благодарности за резултата

Отливът на туристи и почвата му у нас

Дюнерджийница в курорта Слънчев бряг. В широкия павилион се мотаят няколко младоци с приятна външност. “Още два дюнера ли трябва да правя? Аз защо не знам? Спиш ли? Сливи ли имаш в устата си ма и не ми казваш, че са се наредили тука още двама? Аааа, утре напускам…”

Караницата между персонала не стихва. Седиш и си чакаш реда тихо. Макар че в един момент ти дотяга, не можеш да напуснеш опашката. Платил си вече за вкусния дюнер, дали са ти касова бележка. Патърдията я вдига не касиерката, а момчето, което сглобява храната. После пренася отвратителното си настроение към клиента. Казваш плахо с какво искаш да е този мечтан вече дюнер. Момчето нарочно пита три-четири пъти за потвърждение да добави ли майонеза, кетчуп и салата и защо точно без зеле? В крайна сметка едва ли повече ще се наредиш пред тази дюнерджийница.

При такова отношение не е чудно че посред обед заведенията са почти празни, а и пред въпросната дюнерджийница-пицария вече няма опашка. За съжаление скандалите между персонала и по линията “шеф – персонал” са ежедневие по морето.

Преди две години хотелиер разказа как персоналът на Сънито – бармани и сервитьори, се изнесъл с два пълни самолета за Германия. Истина или не, но липсват кадри. Готвач от вътрешността на страната сподели, че чуят ли за морето, колегите му бягат надалеч. Работодателите край плажовете очакват от теб примерно да сготвиш заек, но като фокусник, ако е възможно да го извадиш от джоба си.

Алкохолът, друга причина за отлива на „нормални” туристи, не е мит и този сезон. Вече в нови и нови измерения. Пиенето от кофи, легени и буркани по заведенията не учудва никого. Дори и балконингът е демоде. Оказва се, че пияните чужденци търсят нови и нови забавления. Като например случилото се преди броени дни крадене на бебе на пъпа на курорта. И след като новината гръмна на шир и длъж, нека хотелиерите си чакат напразно да се върне фамилният туризъм отпреди години, спокойствието, романтиката и тишината.

Ето как почвата за отлив на туристи у нас се тори не от някаква конспирация, а от малкото кадри и нискобюджетните западни летовници, които търсят само евтиния алкохол.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.