Искали по 100 лв. рекет от проститутки на седмица

Бандата на Веселин Жеков, по прякор Весо Полицая, държала в подчинение проституки във Варна. Жриците на любовта били принуждавани да плащат по 100 лв. “такса спокойствие” седмично. Ако откажат - следвал бой с юмруци или метални тръби.

В сряда полицията залови Весо Полицая и аверите му Иван Балинов, Иван Иванов, Антон Бицов и ММА боеца Здравко Вълчев-Добермана.

Оплакванията от насилие са срещу Иванов и Балинов, които били ударното ядро на групата. Вчера следобед петимата бяха доведени в спецсъда, но се оказа, че трима от обвиняемите нямат адвокати и се наложи да им бъде назначен служебен. Това отложи за дълго съдебното заседание, тъй като защитата получи време да се запознае с материалите по делото.

До редакционното приключване на броя не стана известно дали спецсъдът ще прати в ареста участниците в престъпната група.

Веселин Жеков, който е бивш полицай, от години се сочи за знакова фигура в подземен свят на морската столица. Той обаче има само една присъда по мегаделото от 2008 г., по което обвиняеми бяха и варненските общински съветници Веселин Данов и Иван Славков. Весо Полицая получи само 2 г. и 4 месеца затвор, като по-голямата част от срока вече бе прекарал под домашен арест.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право