Румяна Арнаудова: Водачът на автобуса и фирмата, ремонтирала пътя, са сред виновните за инцидента край Своге

Окръжният прокурор на Смолян: Мотивите за убийството са както от личен характер, така и от користни цели Убиецът и жертвата се познавали от съвместното си пребиваване в затвора

Трима мъже са пребили габровец на автобусна спирка, полицията ги издирва

САЩ създават безпилотен флот

Спесъдът с послание до гражданите: Правосъдието не е пошло. Има хора, които го опошляват

Министър Николина Ангелкова: 8,4 млрд. лв. са приходите от туризъм у нас за 2018 г. Откриха 16-то Международно изложение „Културен туризъм” във Велико Търново

Актриса от „Облакът Атлас“ почина на 16 години

Три фирми искат да доставят машини за гласуване на евровота

Земетресение с магнитуд 6,1 разтърси източната част на Тайван

Проклятието на милионерите

Инсталираха 17 нови камери за видеонаблюдение в Свищов

Магистър по балканистика разказва за снаряжението на българите през Първата световна война Симеон Цветков е уредник в Регионалния исторически музей в Търново

Четирима пострадаха, след като светкавица падна върху Акропола

Съдят мъж, запалил умишлено апартамент във Велико Търново

Министерството на туризма очаква 2% спад на туристите от Русия и Германия Изготвя се анализ и се набелязват мерки за справяне с конкуренцията

Банка загуби дело срещу адвокати в спор за 70 000 лв.

Адвокати спечелиха дело, заведено от банка с претенции за 70 000 лв. Окръжният съд във Велико Търново постанови, че финансовата институция няма основания да твърди, че юристите са се обогатили неоснователно със сумата.

Според жалбата адвокатите надписвали фактурите за хонорарите си и заради това трябвало да възстановят парите. Така магистратите отхвърлиха искането за връщане на надвзетите според банката средства заедно с начислени лихви от 4000 лв.

Между адвокатското дружество и банката бил сключен договор през 2006 г. Той предвиждал оказване на пълна правна помощ по воденето на дела и предоставянето на други юридически услуги. Първоначално хонорарите на адвокатите били заплащани като процент от материалната стойност на исковете. През 2009 г. обаче бил подписан анекс, според който заплащането щяло да се определя по Наредбата за минимални адвокатски възнаграждения.

По инициатива на банката договорът бил анулиран през 2012 г., а адвокатите получили заработените си пари. При ревизия след година контролните органи в търговското дружество решили, че по пет изпълнители дела адвокатите взели много повече пари от реално дължимите. Изпратена им била нотиариална покана за връщане на сумата.

Адвокатите отказали скато се аргументирали, че няма нарушение при начисляване на възнагражденията им. По време на процеса пък банкерите не успели да докажат, че изплатените суми са завишени и магистратите отхвърлили иска им.

Решението подлежи на обжалване пред Апелативния съд в старата столица.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.