Дракула живял в свищовска резиденция Проф. Николай Овчаров започва разкопки в местността Калето

Министърът на отбраната на Шри Ланка подаде оставка, заради атентатите

БСП внесе оригинала на записа „Ало, Банов съм” в Апелативна специализирана прокуратура

Арестуваха изнудвачи, искали от емигрант 20 хиляди паунда

Премиерът във Варна: Загубихме две години за „Хемус“ заради отчуждителни процедури

Елена Йончева: България се намира в безспорно авторитарно управление

Байдън кандидат за президент на САЩ

Румяна Арнаудова: Доказателствата сочат, че къщата край Сандански е използвана само от Александър Манолев

Хубчев с оставка, Боби отрича

Справедлива оценка за защитените видове Търси се и лоби за регулиране на хищниците

Секретарят на община Чупрене ще изпълнява временно длъжността кмет

Алмодовар и Джармъш в конкуренция за „Златната палма”

Работата по проекта на Стратегията за детето е спряна по разпореждане на премиера Борисов

Предаде се и последният от петимата осъдени полицаи по делото „Чората”

ВМРО открива предизборната си кампания с концерт на Илия Луков

200 шивачки живеят месеци наред без заплати

Близо 200 шивачки от Лом вече шест месеца живеят без заплата, а през май останали и без работа. От фирмата съкратили всички и не им изплатили дължимите възнаграждения, забавени с месеци. Обещали им, че ще изплатят парите в петък, но крайният срок мина, а парите ги няма, информира Нова тв.

Таня, Наташа и Мая са едни от 200-те шивачки от Лом, които вече четвърти месец, очакват да получат заплатите си. „Ние трябва да умираме от глад, а някои жени сме работили по 24 часа само и само да се изпълнят поръчките“, заяви пред Нова телевизия Наташа Василева, която работила близо седем години в италианската шивашката фирма. Неизплатените й заплати са близо 2000 лева.

Хладилникът й не е бил пълен от повече от три месеца. Тя и двете й деца разчитат единствено на заплатата на съпругът й, за да могат да оцеляват. „Много е страшно. Имаме да плащаме ток, вода, никой не го е грижа. Аз четири месеца сядам на масата и няма, какво да сложа“, оплака се тя. Наташа вече е завело дело в Районния съд в Лом срещу италианската шивашката фирма заради неизплатените си заплати.

За Таня не само гладът е страшен. Жената вече няколко месеца не си е купувала лекарствата, които трябва да взима заради тежко заболяване. „100 лева на месец струват само лекарствата“, призна Тяна Дикова. Тя има да взима близо 1000 лева. Всеки месец я притиска и банката, защото заради неизплатен заем вече е длъжница и там. Съпругът й преди месеци също останал без работа и доходи. „Вкъщи разчитаме на това, което си произведем” , призна тя.

Борба за живот през последните месеци е и в семейството на Мая. „Трудно е, ние сме 5-членно семейство, плащаме си сметките, но човек, трябва да си вземе парите, които е изработил и които му се полагат“, коментира Мая Иванова. От българското представителство на фирмата казаха, че и те очакват превод от Италия. Кога обаче не се наемат да кажат.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.