Турция може да купи руски изтребители Су-57, ако САЩ блокират доставката на F-35

Апаш влиза в затвора заради 12-годишна булка В област Монтана има 51 непълнолетни майки с 56 деца

Мигранти в център в Дрезден нападнаха полицаи Трима са ранени

Хора даряват кръв в църква

Васил, който издяла Смолян с резачка Най-голямата му дървена фигура тежи над тон

За Мушек и мушеците 195 години от рождението на Найден Геров, съставил първия ни речник

Испания спаси 408 мигранти в Средиземно море

„Баварци“ превзеха София 120 машини на BMW и MINI бяха показани в Интер Експо Център

Подарък 13 от Дядо Коледа

Поклонението пред Светлин Русев ще бъде в сряда в Националната галерия – Квадрат 500

4-километрова опашка от ТИР-ове на “Капитан Андреево”

Предприятие за преработка на риба строят в Белица Предвиждат количества до 300 тона годишно

Установено е огнище на инфлуенца в село Стефаново

Почина синът на годеника на певицата Емилия

Катар забрани вноса на стоки от Саудитска Арабия, ОАЕ, Бахрейн и Египет

200 шивачки живеят месеци наред без заплати

Близо 200 шивачки от Лом вече шест месеца живеят без заплата, а през май останали и без работа. От фирмата съкратили всички и не им изплатили дължимите възнаграждения, забавени с месеци. Обещали им, че ще изплатят парите в петък, но крайният срок мина, а парите ги няма, информира Нова тв.

Таня, Наташа и Мая са едни от 200-те шивачки от Лом, които вече четвърти месец, очакват да получат заплатите си. “Ние трябва да умираме от глад, а някои жени сме работили по 24 часа само и само да се изпълнят поръчките”, заяви пред Нова телевизия Наташа Василева, която работила близо седем години в италианската шивашката фирма. Неизплатените й заплати са близо 2000 лева.

Хладилникът й не е бил пълен от повече от три месеца. Тя и двете й деца разчитат единствено на заплатата на съпругът й, за да могат да оцеляват. “Много е страшно. Имаме да плащаме ток, вода, никой не го е грижа. Аз четири месеца сядам на масата и няма, какво да сложа”, оплака се тя. Наташа вече е завело дело в Районния съд в Лом срещу италианската шивашката фирма заради неизплатените си заплати.

За Таня не само гладът е страшен. Жената вече няколко месеца не си е купувала лекарствата, които трябва да взима заради тежко заболяване. “100 лева на месец струват само лекарствата”, призна Тяна Дикова. Тя има да взима близо 1000 лева. Всеки месец я притиска и банката, защото заради неизплатен заем вече е длъжница и там. Съпругът й преди месеци също останал без работа и доходи. “Вкъщи разчитаме на това, което си произведем” , призна тя.

Борба за живот през последните месеци е и в семейството на Мая. “Трудно е, ние сме 5-членно семейство, плащаме си сметките, но човек, трябва да си вземе парите, които е изработил и които му се полагат”, коментира Мая Иванова. От българското представителство на фирмата казаха, че и те очакват превод от Италия. Кога обаче не се наемат да кажат.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.