Огромни опашки от Пловдив за Гърция и от София към Пловдив (Видео)

Огромни и уморителни опашки се извиват в края на всяка седмица на ГКПП Маказа, съобщи TrafficNews.bg Голяма част от българите, които пътуват за уикенда към Гърция избират красивия и значително по-кратък маршрут през пункта. Много гърци, които идват на покупки в България също го предпочитат. Отегчителните проверки на границата обаче са на път да обезсмислят отварянето му.

„Разстоянието от Кърджали до Комотини е 45 минути, но на границата висяхме час и половина. В павилиончето стоят един български и един гръцки гранични полицаи. Единият си показва ръката през едно прозорче, взема ти личната карта, гледа я, а после я дава на другия. Казва ти да мръднеш един метър и процедурата се повтаря. Реално не извършват никаква проверка. Дори да си обявен за издирване, няма как да разберат, тъй като не те въвеждат в системата. Просто имитират дейност. А сезонът тепърва започва“, възмущава се пловдивчанинът, който е полицейски служител.

Заради бавната процедура опашката се проточва няколко километра, и влиза дори в тунела от гръцка страна, което е изключително опасно. Той е на 5 километра от самия ГКПП.

„Докато чакахме да преминем, шофьорите на няколко автомобила от гръцка страна не им издържаха нервите и обърнаха. А очевидно бяха тръгнали на пазар до Кърджали и можеха да оставят някой лев в нашата икономика. Но не би! И всичко това заради поредната чиновническа глупост и бюрокрация “, коментира пловдивчанинът.

Ако служителите излязат навън и проверяват по няколко автомобила наведнъж или както по другите пунктове - искат документите само на избрани автомобили, а другите само да ги оглеждат, вероятно няма да се получават подобни задръствания.

През февруари министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова заяви, че се планира разширение на граничния пункт.

В същото време продължава задръстването по магистрала "Тракия" на изхода на София в посока Пловдив. Заради стеснените участъци за ремонт се образуват километрични опашки от автомобили. Ако ви се налага да пътувате до София и обратно, предвидете времето, което ще прекарате в пътния капан.

Видео от Маказа отпреди две седмици показва, че ситуацията с кошмарните опашки не се е променила.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини