Оливия Джордан е новата "Мис САЩ"

51 млади дами представиха всеки щат на САЩ и окръг Колумбия. Сред участничките имаше много от латино-американски произход. Организаторите показаха и видеозаписи на участничките, в които те обсъждаха своя имигрантски произход и връзки от различни континенти, предаде Еврочикаго.

Петнадесете, които преминаха първия кръг на конкурса представляваха следните щати: Тексас, Аризона, Мичиган, Вирджиния, Роуд Айлънд, Кентъки, Хавай, Ню Йорк, Илинойс, Невада, Оклахома, Делауеър, Луизиана, Мериленд и Алабама.

А петте финалистки бяха:

Miss Oklahoma, Olivia Jordan, 26;

Miss Texas, Ylianna Guerra, 22;

Miss Rhode Island, Anea Garcia, 20;

Miss Maryland, Mame Adjei, 23;

Miss Nevada, Brittany McGowan, 25.

На въпроса зададен на всички участнички – образът на коя американска жена бихте поставили на новата 10 доларова банкнота, която ще бъде пусната през 2020 г. – повечето отговориха, че биха желали да видят лика на Опра.

Най-добре подготвена за въпросите изглеждаше 26 годишната Оливия Джордан от Оклахома, която и спечели титлата, следвана от представителката на Тексас.

Събитието не мина и без своя скандал. Доналд Тръмп, който е съсобственик на конкурса и е участник в президентската надпревара наскоро отправи презрителни забележки към мексиканските граждани и имигранти. В своето изявление в края на юни Тръмп каза, че много от тях са разпространители на наркотици в САЩ и са престъпници и дори изнасилвачи. Изявлението предизвика гневна реакция срещу империята на бизнес магната, включително и срещу организацията на Мис Вселена, който включва конкурса Miss USA.

Радио и телевизионните оператори на NBC и излъчващият на испански език Univision заявиха, че няма да покажат конкурса и изтеглиха дори съдиите и музикалните изпълнители.

Така финалът бе показан по канала Reelz, а журито бе съставено основно от бивши участнички и победителки в конкурса от миналото.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл