Все повече гърци се отказват от почивки в страната си

Хотелиерската индустрия в Гърция и туризмът като цяло се превръщат в поредната жертва на задълбочаващата се криза в страната, пише англоезичното издание на "Катимерини". На Халкидики, както и в по-широкия регион на Македония и Тракия представители на туристически компании казват, че все повече хора отменят резервациите си, като в повечето случаи става въпрос за резервации, направени от гърци за втората половина на юли и в началото на август.

И за други дестинации в Гърция юли се счита за изгубен месец, като някои региони са били дори традиционни за гръцките туристи. В Пелион, Централна Гърция, отменените резервации надхвърлят 50%. Същото важи за Пелопонес, някои острови в Йонийско и Егейско море.

Все още няма официални данни за динамиката в туризма в Гърция и засега бизнесът заема позиция на изчакване. Според индустрията по-зле от отменените резервации са липсата на нови. В някои случаи някои клиенти дори си искат парите обратно.

Т.нар. Конферентен туризъм също е засегнат. В Атина най-малко две корпоративни събития, организирани от гръцки фирми, са били отменени.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят