Жителите на Гърмен: Кое по-важно - препоръките от Брюксел или законът?

Напрежението в Гърмен отново набра скорост, след като събарянето на незаконни постройки беше прекратено по препоръка на съда в Страсбург. "Чувстваме се излъгани, кое е по-важно – някакви препоръки от Брюксел или Хелзинки или спазването на законите в България", заявиха пред ТV7 протестиращите срещу спирането на незаконните постройки в Гърмен.

Те призоваха гражданите да се съберат на 18 юли в София, за да покажат, че народът управлява България. И призоваха премиера Бойко Борисов да спазва законите в държавата.

Кметицата на Гърмен Минка Капитанова обеща пред хората, че къщите ще продължат да бъдат събаряни, включително и днес. Тя обясни, че нямат общински жилища и не може да предостави покрив над главите на семействата от двете къщи, които трябваше да бъдат съборени днес. Тя е потърсила помощ от областния управител и очаква отговора му.

„Башев, който си построи хотел, да си ги вземат в хотела”, заяви един от протестиращите по адрес на бившия кмет Ахмед Башев. Някои от тях твърдят, че на обитателите на незаконните постройки са предлагани жилища, но те отказвали нарочно да се настанят в тях.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини