Пиенето на алкохол подобрява паметта

Във Върховния административен съд е постъпила жалба срещу решението на ЦИК за избор на доставчик на машините за гласуване

Китайска база на Марс отворена за посетители Съоръжението се намира в пустинята Гоби

Местят финала за Купата през уикенда

„Медицински надзор“ започна проверка по случая с мъжа, който почина вчера пред Пета градска болница

Путин: КНДР се нуждае от гаранции за сигурност Първата среща на върха Москва-Пхенян продължи над 5 часа (обзор)

Полицията в Шри Ланка е арестувала трима души и е открила гранати в Коломбо

Милиони губи хазната от сивия сектор в строителството Не можем да вдигнем заплатите при търгове с критерий най-ниска цена, категорични са от бранша

Йозджан Дениз и Аслъ Енвер пяха в Израел

„Труд Уикенд“ – един вестник за два дни

Армията „окупира” София за 6 май Близо 1000 души набиват крак на жълтите павета на Гергьовденския парад

Данъчните провериха 1800 заможни българи Получиха информация за 51 купени автомобила в чужбина

Двама души са загинали при стрелба в Москва

Мехмед изоставен заради липса на пари (обзор) Намереното бебе в Пловдив без малко да загине на паркинг

Съдът в Страсбург: Българското правителство да осигури на прогонените от Войводиново роми жилища

Уникален медицински център отвори врати в полите на Витоша

В началото на пролетта в комплекс „Манастирски ливади“ бе открит мед. център „Оксилайф-София.“

Центърът разполага със супер модерна медицинска апаратура за ранна диагностика, лечение и рехабилитация на различни видове заболявания. Мотото на екипа на медицински център „Оксилайф-София“, „За по-качествен живот“ има за цел да подобри качеството на здравеопазването в България и да го доближи до световните стандарти в медицината. Сред най впечатляващите апарати от оборудването на мед. център „Оксилайф София“ се открояват последно поколение триизмерен ултразвуков скенер за изследване на млечната жлеза от SIMENS, както и 14 местната барокамера, с която МЦ разполага. Acuson S2000 –ABVSот SIMENS е първият по рода си апарат, с който прегледът на гърдата е неинвазивен и напълно безболезнен, а изображенията изключително детайлни. Сред предимствата на новата технология е нейната прецизност и възможността за точна локация на туморното образувание в 3D. Изображенията от прегледа могат да бъдат запазени и видени едновременно от двама независими един от друг специалисти, което позволява максимално точна и прецизна диагностика. Основно предимство на апарата е безвредното диагностициране, което го прави отлично средство за профилактика на едно от най-разпространеното раково заболяване сред жените в България. Причината е, че при прегледа ренгеново лъчение не се прилага. Прегледите се извършват от двама от най-големите специалисти по образна диагностика на млечната жлеза.Това са д-р Гергов-началник на клиника по по образна диагностика при СБАЛО София и колегата му д-р Катерински-бивш дългогодишен директор на Диагностично-консултативен блок към СБАЛО-София.

Медицински център „Оксилайф-София“ разполага и с уникална двусекторна барокамера с общ капацитет 14 места, която се използва за лечение на газова емболия, изгаряния, некротични инфекции, екземи невродермит, псориазис, периферни съдови заболявания, исхимична болест на сърцето, състояние след миокарден инфаркт, мозъчни инсулти, аутизъм и церебрална парализа. Лечението с барокамера е подходящо за хора подложени на физически и психически натоварвания, както и пациенти претърпяли тежки фрактури. Хипербалната оксигенация повишава работоспособността, подобрява обмяната на веществата, подмладява кожата и укрепва организма. В изключително модерната барокамера могат да се правят процедури едновременно на няколко пациента с различна диагноза. Медицински център „Оксилайф-София“ разполага и с кабинет за кинезитерапия и физиотерапия, със съвременна апаратура за ниско-и високочестотна терапия, ултразвук апарати за раздвижване на долни крайници и лимфен дренаж, турмалинова масажна кушетка, и лазер-терапия. Прилага се и лечение с инфилтрации с депо-кортизонови медикаменти на периферни стави. Медицински център „Оксилайф-София“ разполага и с кабинет по хронични белодробни болести и функционално изследване на дишането, както и кабинет за кардиотелеметрия. Холтеровата система в кабинета е предназначена за диагностика и профилактика на заболявания на сърцето, състояние след оперативни процедури на сърцето, интервенционални кардиологични процедури, хора които живеят под постоянен стрес, за активни спортисти за проследяване пациенти при домашно лечение. Екипът на МЦ „Оксилайф-София“ се ангажира и с редица социални каузи за рехабилитация на деца страдащи от аутизъм, хора болни от церебрална парализа и възстановяване, след тежки натоварвания на спортисти. За тях в центъра се организират и безплатни процедури след консултации с лекар.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.