Повдигнаха обвинение на канадец заради наркотици

Районната прокуратура във Велико Търново е повдигнала обвинение на 26-годишен канадски гражданин за отглеждане и държане на наркотични вещества. При разследването срещу чужденеца е установено, че в периода 1 юни- 2 септември миналата година в павликенското село Стефан Стамболово, иностранецът е засял и отглеждал растения от рода на конопа и съхранявал марихуана. След доклад на материалите в прокуратура той е привлечен като обвиняем, наложена му е мярка за неотклонение "подписка".

Близо 20 грама марихуана пък са иззели криминалисти от старата столица в петък. Около 3 часа на 10 юли на ул. "Филип Тотю" в болярския град била извършена проверка на група младежи. При личния обиск у 20- годишния В. Ц. било открито пликче, съдържащо суха зелено- кафява растителна маса с тегло 1 грам и електронна везна. При извършен полеви наркотест растението реагирало на марихуана.

При последвало претърсване в жилището обитавано от В. Ц. са намерени и иззети още 14 грама дрога. Мъжът не е известен до момента на полицията. Той е задържан за 24 часа. По случая е започнато бързо производство.

Малко по-късно същия ден на ул. "Охрид" във Велико Търново при проверка на лек автомобил и намиращите се в него Г. Г. (36 г.) от село Капиново и И. И. (38 г.) от Горна Оряховица е открита кутия от цигари натъпкана с 4 грама марихуана. При обиски в дома на Г. Г. в Капиново е намерена и иззета електронна везна. По случая е започнато досъдебно производство.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони