Регионалното министерство събира информация по казуса с незаконните постройки в Гърмен

Чрез Дирекцията за национален строителен контрол в Министерството на регионалното развитие и благоустройството тази сутрин е получено официално писмо от Министерството на правосъдието. То касае искане от страна на семействата на Красимир Христов Илиев и Стоян Любенов Айдаров за налагане на привременна мярка от страна на Европейския съд по правата на човека спрямо българската страна на основание Правило 39 от Правилата на ЕСПЧ.

По поставените в него въпроси МРРБ е изпратило писма до Министерството на труда и социалната политика, Държавната агенция за закрила на детето, Агенцията за социално подпомагане и кмета на община Гърмен с искане да получи необходимата информация, съобщиха от пресслужбата на МРРБ.

Получените отговори МРРБ ще предостави на Министерството на правосъдието, което да ги обобщи и изпрати на Европейския съд по правата на човека.

В допълнение на темата, Министерството на регионалното развитие и благоустройството информира, че началникът на Регионален отдел Национален строителен контрол – Благоевград не е организирал срещата, за която кметът на община Гърмен Минка Капитанова твърди, че е трябвало да бъде проведена днес.

Министерството призовава към зачитане и въздържане от злоупотреба с доброто име на двете институции – Министерството на регионалното развитие и благоустройството и Дирекцията за национален строителен контрол, и на техните служители.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини