Прокуратурата поиска от Апелативния съд да потвърди доживотната присъда за Чеци

Софийска апелативна прокуратура поиска от Софийския апелативен съд да потвърди присъдата на Николай Русинов-Чеци за убийството на Яна Кръстева в Борисовата градина, която е доживотен затвор, съобщи БГНЕС.

На 20 октомври 2014 година Николай Русинов получи доживотна присъда за смъртта младото момиче от Софийски градски съд.

Съдебният състав с председател Снежанка Кьосева призна Чеци за виновен в това, че умишлено по особено жесток начин е убил Яна и произнесе присъдата, която бе поискана от прокуратурата. Обвинението поиска доживотен затвор заради жестокостта на убийството и за това, че Яна е починала по думите на прокурора "в нечовешка болка и страдание".

28-годишната Яна бе открита полугола, пребита до смърт в Борисовата градина в София на 10 юли 2011 година. Младата жена е била бита и удушена часове след рок концерт на стадион "Българска армия" предната нощ. Процесът срещу Чеци започна на 31 януари 2013 година. Подсъдимият беше задържан в края на април 2012 година и оттогава е в ареста с най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража". Според прокуратурата той умишлено е умъртвил Яна в съучастие с неизвестни лица.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право