Две баби излъгаха телефонни измамници, задържано е мулето

Две пенсионерки от Шумен успяха да излъжат телефонни измамници, че ще получат 5800 лв., а когато мулето им пристигна на адреса, беше задържано.

Надлъгването по телефона се разиграло в петък към 14 часа, когато 74-годишна жена получила обаждане, че внукът й е пипнал тежко вирусно заболяване и трябват пари за скъпа имунизация. Бабата бързо се усетила, че това е лъжа, но продължила да играе ролята на заблудена по телефона.

Алоизмамниците я карали да го държи отворен и тя нямало как да подаде сигнал в полицията. Затова ги уверила, че ще събира пари от близки, а отишла при съседката си (на 71 г.) и я накарала да позвъни на телефон 112. Оказало се, че само преди минути комшийката била атакувана със същия сценарий.

След позвъняване на спешния телефон били предприети светкавични действия и цивилни криминалисти се озовали край блока на досетливите пенсионерки. Там се появило мулето, което трябвало да вземе парите и така му щракнали белезниците.

В ареста е задържан ромът Херман Хосе (24 г.) от село Камен. Повдигнато му е обвинение за съучастие в измама. Предприети са претърсвания на адреси в област Велико Търново. Работата по изясняване на случая продължава под ръководството на прокурор от Районната прокуратура в Шумен.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право