Двойник на Станишев кандидат-кмет в община в Пловдив

Председателката на читалището в село Труд прилича на Цецка Цачева

Двойникът на лидера на ПЕС Сергей Станишев Николай Копринков ще е кандидатът на БСП за кмет на община Марица, която обхваща 19 села около Пловдив. Той получи 100% подкрепа от съпартийците при явното гласуване на общинската конференция в "Марица".

В момента Николай Копринков е кмет на село Труд. То пък се слави със своите двойници на родни политици. Например председателката на местното читалище Кръстина Стайкова има невероятна прилика с шефката на 43-тото народно събрание Цецка Цачева.

"Имаме добри шансове за победа в предстоящите местни избори, но ни чака много работа, за да може наесен да имаме кмет на община, най-голям брой селски кметове и най-голяма група общински съветници в "Марица", заяви двойникът на Станишев пред съпартийците си. Акцентите в предизборната програма на Николай Копринков и БСП са насочени към подобряване живота на хората в селската община - ремонт на уличната мрежа и ВиК инсталациите във всички селища, създаване на социален патронаж с доставка на безплатна топла храна на всички нуждаещи се, възрастни хора и хора с увреждания, осигуряване на благоприятна бизнес среда за нови инвестиции в региона и разкриване на стотици работни места.

БСП в Сливен влиза в изборната битка за града с досегашния градоначалник Кольо Милев. Генералът от резерва бе сочен от столичната централа на столетницата за най-успешния червен кмет в страната. За номинацията му се знаеше от доста време насам. Но официалното му издигане за втори пореден мандат стана на общинска конференция на социалистите в Сливен, на която кандидатурата му бе подкрепена единодушно.

Сред основните аргументи "за" бе посочено, че Милев е успял да възобнови работата по европроектите на Сливен. Бе отчетено, че през изминалите четири години са влезли 111 млн. лева европейски средства и въпреки наследеното тежко финансово състояние на общината са направени ремонти на детски заведения, улици, привлечени са прогонени по-рано инвеститори. Кметът Милев ще е водач на листата за общински съветници, в която влизат председателят на БСП-Сливен Атанас Делибалтов, следван от бившия депутат Деян Дечев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини