Цветанов: Ще се борим за над 100 общински кмета и над 1700 съветници

Амбициите на ръководството на ГЕРБ са след изборите наесен, партията да има над 100 общински кмета и над 1700 общински съветници. В момента в страната управляват 94 градоначалници и 1681 местни парламентаристи от ГЕРБ. Това съобщи в понеделник във Велико Търново зам.лидерът на партията и депутат от старата столица Цветан Цветанов.

Той представи кандидат-кметовете за десете общини в региона. За втори мандат ще се борят управниците на Велико Търново-Даниел Панов, на Горна Оряховица-инж.Добромир Добрев, на Лясковец-Ивелина Гецова, на Стражица-Детелина Борисова и на Елена-Дилян Млъзев.

На изборите наесен ГЕРБ ще се опита да спечели кметските постове и в останалите общини-Свищов, Полски Тръмбеш, Павликени, Златарица и Сухиндол.
"По време на кампанията, ГЕРБ ще следва наложения модел на поведение за толерантност, уважение на чуждото мнение и диалог", категоричен е Цветанов.

Той обяви, че от номинациите за всичките 265 общини, едва за 5-8 от тях има вероятност ГЕРБ да се споразумее за общо участие с други политически формации. "В момента се провеждат събранията за номиниране на кандидати за общински съветници и листите ще са готови до 19 юли.На 13 септември в зала "Армеец" в София пред 14 000 души ще представим кандидатите за кметове на ГЕРБ", каза още Цветн Цветанов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони