Стърлинг струва колкото Зидан

Рахийм Стърлинг принуди „Ливърпул“ да го продаде и го направи 12-ия най-скъп футболист в историята. И най-младият - за 20-годишното крило „Манчестър Сити“ плаща 49 млн. паунда (68,86 млн. евро). А ако статистика се прави по евро с курс в деня на сделките, то Стърлинг става №9.
Трансферът е №3 на Висшата лига след Анхел ди Мария (60 млн. лири, в „Манчестър Юнайтед“ от „Реал“) и Фернандо Торес (50 млн. лири, в „Челси“ от „Ливърпул“). В Англия отбелязаха - когато „Реал“ купи Зинедин Зидан през 2001 г., то в английски лири трансферът е бил също за 49 млн. А тогава Зизу бе най-изящният играч в света. Най-скъпият в света е Гарет Бейл - 85 млн. лири (100 млн. евро) от „Тотнъм“ в „Реал“. От сделката за Стърлинг, девет милиона отиват в родния му „Куинс Парк Рейнджърс“ - 20% от сумата.
„Важен е отборът, а не един човек - каза Брендън Роджърс, треньорът на „Ливърпул“. - Интересувам се от футболистите, които са с мен в Тайлан, а не от Рахийм. Достатъчно дълго говорих с него.“
„Манчестър Юнайтед“ пък плати 52 млн. лири само за един уикенд. Последният трансфер е на френския национал Морган Шнайдерлин, купен за 25 милиона паунда от „Саутхемптън“. Преди това дойдоха Матео Дармиан от „Торино“ (13 млн.) и Бастиян Швайнщайгер от „Байерн“ (14 млн.). Германският национал пристигна в Манчестър с приятелката си - сръбската красавица Ана Иванович.
Виктор Валдес отпадан от състава на „Юнайтед“ за турнето в САЩ. Обяснение няма, но се прогнозира трансфер.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят