Д-р ист. Николай Панайотов: Притежаваме единствената в света колекция от ритуални ножове за обрязване Откритият във Варненския халколитен некропол „златен фалос“ всъщност е предпазител /превръзка/ след обрязването

Пускат ток на най-богатите Електрическото „сърце” на най-луксозния SUV издържа 50 километра

Германският министър на външните работи нарече Асад “безчовечен” в реч в ООН

Полицията спря шествията на феновете

Тома Биков: ГЕРБ не се страхува от президента

Ген. Румен Миланов: Колкото по-шумен е един арест, толкова повече грешки се допускат

Арестуваха босненски гражданин с автомобил, пълен с оръжия в Италия

Еманюел Макрон: Франция и САЩ ще работят за ново ядрено споразумение с Иран

Съвместна проверка на плаж „Делфин“ направиха експерти от РИОСВ – Бургас и Министерството на туризма

Лиляна Павлова: Готови сме за клуба на развитите страни

Виетнамците се завръщат Десетки студенти от далечната страна ще се трудят в "Албена"

България, Румъния, Гърция и Сърбия формират работни групи за ускоряване на инфраструктурните проекти на Балканите

Вижте акцентите от броя на “Труд” в сряда, 25 април 2018

Унгария начело на Вишеградската четворка взе наградата за „Оригинално представяне“ Призът бе връчен на Международното туристическо изложение във Велико Търново

36% от българите ще спестяват през 2018 г.

Студентка в Благоевград изтегли 4 кредита с личната карта на приятелка

Студентка бе осъдена, след като сключи договор за кредит с личната карта на своя приятелка. Б. Б., която е от Враца, учила в Югозападния университет и познавала В. И. от Бобов дол покрай приятеля си, който бил от миньорския град. Двете момичета следвали задочно и се виждали по време на очните занятия в Благоевград, съобщава Струма.бг.

По време на занятията през юни 2013 г. В. И. преспала една нощ в квартирата на Б. Б.. На другия ден, докато била на лекции, по телефона на В. И. се обадил нейният шеф във фирмата, в която работила, и я попитал защо иска да тегли кредит от 2500 лв.

Тя много се учудила и погледнала за личната си карта в чантата, но тя не била там. Веднага отишла в квартирата на Б. Б. и двете започнали да търсят личната карта, която намерили в друга чанта на В. И.

В същото време тя била потърсена по телефона от служител на кредитната фирма, който я попитал дали все още иска да получи кредит. В. И. казала, че изобщо няма такова намерение, след което човекът отсреща й обяснил, че при тях е преснимана нейната лична карта.

Тогава В. И. попитала Б. Б. дали няма нещо общо и тя признала, че спешно се нуждаела от пари и затова е поискала парите от нейно име. В. И. настояла да отидат в кредитната фирма, за да изчистят недоразумението, но Б. Б. отказала.

Малко след това последвало ново обаждане, този път от друга кредитна фирма, че дължи месечна вноска от 80 лв. по заем към мобилен оператор. Тогава В. И. отишла в полицията и подала жалба за злоупотреба с лични данни.

При направената проверка полицаите установили, че от нейно име е сключен договор с мобилния оператор на 24 юни 2013 г. за ползване на мобилни услуги, тарифен план и телефонен апарат на изплащане, и паричен потребителски кредит от 400 лв. Документите били подписани от нея и от две служителки на мобилната фирма.

В. И. казала, че не е сключвала договорите и когато видяла документите, веднага заявила, че това не са нейният почерк и подпис. Тя се усъмнила, че в случая отново има пръст нейната състудентка Б. Б. от Враца и споделила пред полицаите.

Разследващите се обадили на колегите си от Враца, които издирили Б. Б., привикали я на разпит и тя си признала, че сключила договора от името на В. И. с пресниманата лична карта.

27-годишната врачанка е обвинена за документна измама, но признала вината си и бързо възстановила парите на В. И., която работи като барманка в Бобов дол.

Прокуратурата й предложила сделка – условно наказание от 5 месеца с 3-годишен изпитателен срок, и тя се съгласила. Постигнатото споразумение беше одобрено от съдия Екатерина Николова.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.