Хлапета ще борят агресията с картинг и съвети от професионални пилоти

Изчезнаха 111 девойки след нападение в Нигерия

Учени регистрираха подозрителна активност на Йелоустоунския супервулкан

МЗ: Бутилираната вода носи сериозен риск за детското здраве

Мел Гибсън снима детективски сериал

173 милиона за нов център на София Пускат нощен транспорт за 2 лв.

Две българки на топ постове в ЕК Първата жена начело на Евростат ще е Мариана Коцева

Вижте акцентите от броя на “Труд” в четвъртък, 22 февруари 2018

Русия е заплатила глоба от 15 милиона долара на Международния олимпийски комитет

Актьорите Гал Гадот и Марк Хамил ще връчват награди “Оскар”

Мъж обгоря след инцидент в леярна Прокуратурата проверява и друг случай

Валери Жаблянов в блиц пред “Труд”: ГЕРБ удрят всеки, който не им харесва

Легионер стрелец обвинен за хулиганство Горския човек заплашил служители на МВР, че ги очакват много изненади

Световният бронзов медалист Антъни Иванов избра плувния басейн в Благоевград за подготовка за шампионата в Гърция

Еди Рама: Изказването ми за общ президент на Албания и Косово беше извадено от контекста

Студентка в Благоевград изтегли 4 кредита с личната карта на приятелка

Студентка бе осъдена, след като сключи договор за кредит с личната карта на своя приятелка. Б. Б., която е от Враца, учила в Югозападния университет и познавала В. И. от Бобов дол покрай приятеля си, който бил от миньорския град. Двете момичета следвали задочно и се виждали по време на очните занятия в Благоевград, съобщава Струма.бг.

По време на занятията през юни 2013 г. В. И. преспала една нощ в квартирата на Б. Б.. На другия ден, докато била на лекции, по телефона на В. И. се обадил нейният шеф във фирмата, в която работила, и я попитал защо иска да тегли кредит от 2500 лв.

Тя много се учудила и погледнала за личната си карта в чантата, но тя не била там. Веднага отишла в квартирата на Б. Б. и двете започнали да търсят личната карта, която намерили в друга чанта на В. И.

В същото време тя била потърсена по телефона от служител на кредитната фирма, който я попитал дали все още иска да получи кредит. В. И. казала, че изобщо няма такова намерение, след което човекът отсреща й обяснил, че при тях е преснимана нейната лична карта.

Тогава В. И. попитала Б. Б. дали няма нещо общо и тя признала, че спешно се нуждаела от пари и затова е поискала парите от нейно име. В. И. настояла да отидат в кредитната фирма, за да изчистят недоразумението, но Б. Б. отказала.

Малко след това последвало ново обаждане, този път от друга кредитна фирма, че дължи месечна вноска от 80 лв. по заем към мобилен оператор. Тогава В. И. отишла в полицията и подала жалба за злоупотреба с лични данни.

При направената проверка полицаите установили, че от нейно име е сключен договор с мобилния оператор на 24 юни 2013 г. за ползване на мобилни услуги, тарифен план и телефонен апарат на изплащане, и паричен потребителски кредит от 400 лв. Документите били подписани от нея и от две служителки на мобилната фирма.

В. И. казала, че не е сключвала договорите и когато видяла документите, веднага заявила, че това не са нейният почерк и подпис. Тя се усъмнила, че в случая отново има пръст нейната състудентка Б. Б. от Враца и споделила пред полицаите.

Разследващите се обадили на колегите си от Враца, които издирили Б. Б., привикали я на разпит и тя си признала, че сключила договора от името на В. И. с пресниманата лична карта.

27-годишната врачанка е обвинена за документна измама, но признала вината си и бързо възстановила парите на В. И., която работи като барманка в Бобов дол.

Прокуратурата й предложила сделка – условно наказание от 5 месеца с 3-годишен изпитателен срок, и тя се съгласила. Постигнатото споразумение беше одобрено от съдия Екатерина Николова.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете