Доналд Тръмп е поискал изготвянето на доклад относно възможните нарушения на договор от страна на Русия

Кралица Елизабет Втора за пръв път присъства на Лондонската седмица на модата

Уърлпул изтегля над 310 000 потенциално опасни електрически кани

Ден за тричане Премиера на сборник пиеси от Емил Атанасов

Десетки българи са завлечени с пари от интернет измамник във Великобритания

Парфюмите и шампоаните замърсяват атмосферата повече от автомобилите

Вижте акцентите от броя на “Труд” в сряда, 21 февруари 2018

Шофьори без книжка излизат на пътя Разрешават на кандидат-водачите да карат с придружител

Израел ни предлага ракети spike (шип) Противотанковите средства на държавната военна компания RAFAEL са без конкуренция в света

Проф. Плочев: Не знам кой ми е началникът, не се чувствам виновен

Пенсионен фонд на Европарламента е на червено Регистрираният дефицит е от 326 млн. евро, има риск да се наложи данъкоплатците да го покрият

Мъж се барикадира в къща в тополовградското село Орешник

В Южна Франция бяха арестувани трима души, заподозрени в съучастие в атентатите в Каталуния през август 2017 г.

Вижте какво ще решава Министерският съвет утре, 21 февруари 2018 г.

Цветан Цветанов: С „Обединени патриоти“ сме единодушни за оставката на Валери Жаблянов

В Неделино двама се пробват да управляват едновременно

Двама едновременно се опитваха да управляват общината в Неделино след последните решения от съда и местния парламент.

Като легитимна да влезе в сградата се смята зам. кметицата Фанка Георгиева, назначена от временно отстранения заради разследване за нарушения по обществени поръчки кмет Стоян Беширов. Тя се мотивира с решение на ВАС в нейна полза.

От друга страна Общинския съвет за пореден път въдвори с решение за предварително изпълнение общинския съветник Румен Русанов, но този път като заместващ Беширов в качеството на зам.-кмет.

Сагата, след съдебни битки няколко месеца между двете враждуващи за кметския стол страни в Неделино, стигна поредната кулминация в понеделник, след като Георгиева сменила патрон на вратата на кабинет в сградата на секретаря на общината.

Според общинските съветници тя е извършила самоуправни действия. Те са сезирали прокуратурата, от където започват проверка. От полицията пък са издали предупредителни протоколи на Георгиева да не извършва самоуправни действия.

От областната управа в понеделник изпратиха писмо с указания до Окръжна прокуратура, ОД на МВР и Общинския съвет в Неделино да се осигури обществения ред в общинската сграда и да се изпълни решението на Общинския съвет за въдворяването на Русанов.

“Към момента той е легитимният. От Върховния административен съд са отменили предишното въдворяване на Русанов за кмет и съдът се е разпоредил да се върне предишното положение, тоест Георгиева да управлява, но това няма как да се случи, тъй като междувременно Общинският съвет е приел друга структура, в която не съществува поста зам.-кмет. Тази структура не е обжалвана и е влязла в сила, така че единственото легитимно решение към момента е за въдворяването на Русанов като заместващ зам. кмет, иначе в общината ще настане безвластие, което още повече ще усложни тежкото й състояние”, обясни зам. областният управител на Смолян Зарко Маринов.

“Русанов трябва да управлява, но Георгиева държи кметския печат, уволнява и назначава и не напуска стаята на секретаря”, каза шефът на ОбС Огнян Бабачев. Георгиева не беше открита за коментар.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете