Очакват ни валежи в Западна България днес

Как мутра учи философия?

Детският радиохор на БНР излиза на протест

Пожарникари спасиха двама мъже и шест деца, бедстващи в река Арда край Маджарово

Стрелба по сградата на американското посолство в Анкара Няма пострадали хора

Гърция излезе успешно от последната си спасителна програма

Най-малко петима загинали при две нови земетресения в Индонезия

Взривиха банкомат в Казанлък По първоначална информация извършителите са успели да вземат парите в устройството

Членове на семейства, разделени от Корейската война, ще се срещнат днес в планински курорт в Северна Корея

Продължава борбата с пожара край Карлово

На 20 август 2018 да почерпят

Филип избра да е дете на природата След екзотичния остров Реюнион - живот назад към дивото

В Царските конюшни живели 27 семейства Режисьорката от БНТ Иванка Андонова гледала в комуната едномесечно бебе

Джон Болтън: САЩ, Израел и Русия искат Иран извън Сирия

Спасиха британка, паднала от борда на кораб край хърватския град Пула

В Неделино двама се пробват да управляват едновременно

Двама едновременно се опитваха да управляват общината в Неделино след последните решения от съда и местния парламент.

Като легитимна да влезе в сградата се смята зам. кметицата Фанка Георгиева, назначена от временно отстранения заради разследване за нарушения по обществени поръчки кмет Стоян Беширов. Тя се мотивира с решение на ВАС в нейна полза.

От друга страна Общинския съвет за пореден път въдвори с решение за предварително изпълнение общинския съветник Румен Русанов, но този път като заместващ Беширов в качеството на зам.-кмет.

Сагата, след съдебни битки няколко месеца между двете враждуващи за кметския стол страни в Неделино, стигна поредната кулминация в понеделник, след като Георгиева сменила патрон на вратата на кабинет в сградата на секретаря на общината.

Според общинските съветници тя е извършила самоуправни действия. Те са сезирали прокуратурата, от където започват проверка. От полицията пък са издали предупредителни протоколи на Георгиева да не извършва самоуправни действия.

От областната управа в понеделник изпратиха писмо с указания до Окръжна прокуратура, ОД на МВР и Общинския съвет в Неделино да се осигури обществения ред в общинската сграда и да се изпълни решението на Общинския съвет за въдворяването на Русанов.

„Към момента той е легитимният. От Върховния административен съд са отменили предишното въдворяване на Русанов за кмет и съдът се е разпоредил да се върне предишното положение, тоест Георгиева да управлява, но това няма как да се случи, тъй като междувременно Общинският съвет е приел друга структура, в която не съществува поста зам.-кмет. Тази структура не е обжалвана и е влязла в сила, така че единственото легитимно решение към момента е за въдворяването на Русанов като заместващ зам. кмет, иначе в общината ще настане безвластие, което още повече ще усложни тежкото й състояние“, обясни зам. областният управител на Смолян Зарко Маринов.

„Русанов трябва да управлява, но Георгиева държи кметския печат, уволнява и назначава и не напуска стаята на секретаря“, каза шефът на ОбС Огнян Бабачев. Георгиева не беше открита за коментар.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.