Пуснаха срещу 300 лв. крадеца, обрал вестникарска каса

Христо Колев (27 г.), който отмъкна незначителна сума от офис в Полиграфическия комбинат, да бъде пуснат на свобода срещу 300 лв. Това реши Софийският районен съд.

Колев е обвинен, че в петък посред бял ден - към 15,15 ч, задигнал част от парите от офис на разпространението на вестниците “Труд”, “24 часа” и другите издания на Медийна група България Холдинг. Той влязъл в сградата да отчита продажби на фирмата на своя баща. Видял, че касиерът отсъства, а прозорецът на помещението на първия етаж е отворен. Тогава Колев излязъл навън, вмъкнал се в офиса и задигнал касетка с пари.

Апашкият набег бе заснет от охранителните камери на сградата и за по-малко от 6 часа криминалистите заловиха наглия обирджия. Вчера в съдебната зала стана ясно, че като непълнолетен Колев е бил осъждан. Присъдата му била за побой над жена.

Сега Колев живеел с приятелката си, от която чака дете, в жилището на майка си. През последните 8 години не е работил никъде на трудов договор и имал увлечение към наркотици.

Адвокатът на Колев заяви, че клиентът му е признал вината си. “Ако може да ме пуснете на свобода. Съжалявам”, каза с половин уста пред съда Колев.
Съдия Павлов отбеляза, че извършената от Колев кражба е “много сериозно престъпление”. Въпреки това той му наложи гаранция от 300 лв. Прокуратурата ще протестира срещу това решение пред Софийския градски съд.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право