Времето днес ще е прохладно и облачно, на места ще прегърми

Температурите днес ще са по-ниски и максималните и ще са между 25° и 30°. След преминаването на бърз атмосферен фронт, днес от запад на изток облачността ще се разкъсва и намалява, но все още на места ще има слаби превалявания.

В Североизточна България и Рило-Родопската област е възможно и да прегърми. Вятърът ще е умерен от северозапад. Това съобщиха за Фокус от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българска академия на науките (БАН).

Атмосферното налягане ще бъде около средното за месеца.

Над Черноморието облачността ще е по-често значителна, на места главно по северното крайбрежие със слаби превалявания. Възможно е и да прегърми. Ще духа слаб, до умерен северозападен вятър. Максималната температура на въздуха ще е 25-26°, температурата на морската вода е 24-25°. Вълнението на морето ще е около 2 бала.

Над планините облачността ще е по-често значителна, на места с краткотрайни превалявания, по-значителни и придружени с гръмотевици над Рило-Родопския масив. Ще духа умерен, на моменти и силен северозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра – около 19°, на 2000 метра – около 13°.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Времето