Правителството обяснява: Има ли бизнес в екологията

Трети дебат "Деветте пътя към еврофондовете" на вестниците "Труд" и "24 часа"

Има ли възможности за бизнеса в сферата на околната среда и как ще бъдат усвоени 3,5 млрд. лв. по новата Оперативна програма "Околна среда". Това дискутират днес правителството и бизнесът.

Дебатът е част от инициативата "Деветте пътя към еврофондовете", организирана от вестниците "Труд" и "24 часа" в партньорство с КРИБ.

На разговорите в столичния хотел "Маринела" от страна на правителството ще участват министрите на екологията и на регионалното развитие Ивелина Василева и Лиляна Павлова, вицепремиерът Томислав Дончев. Поканен за участие е и премиерът Бойко Борисов.

Целта на събитието е да се внесе яснота как ще бъдат инвестирани средствата за нова ВиК инфраструктура, превенция срещу свлачища и наводнения, очистване на въздуха, опазване на природата и управление на отпадъците.

Събитието е част от националната кампания “Деветте пътя към еврофондовете”, чиито организатори са вестниците “Труд” и "24 часа" в партньорство с КРИБ. Идеята на кампанията е да допринесе за ръста на българската икономика, което включва и по-бързото стартиране на деветте европрограми от новия програмен период до 2020 г.

По темата: Виж презентацията за ОП "Околна среда 2014 - 2020 г." на министър Ивелина Василева

Очаквайте подробности от събитието.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Икономика