Нов данък „Градушка” удря цените на масовите застраховки

Тръмп – Путин, четири часа, които могат да променят света (обзор)

МОН въвежда промени в датите на изпитите след 7-ми клас и ваканциите

Предлагат стандарт „планински продукт“ Обсъждат данъчни стимули за определени региони

Вижте НА ЖИВО как Франция посреща шампионите си (ВИДЕО)

С акции погват травеститите на бул. „Христо Ботев“ в София Столичната община няма да глобява за качване с колело по бордюр

Затягат граничния контрол заради чумата (обзор) АПИ ежедневно ще почиства пътя преди контролните пунктове

Румен Порожанов: Чума наистина има и тя е потвърдена с всички лабораторни проби

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ във вторник, 17 юли 2018

Вътрешният министър: Чумата е страшна, притесних от това, което чух

Нарушено качеството на водата в десетки басейни в София

Путин: Сорос се меси навсякъде, но нима това е позиция на американската държава?

Евроексперти оценяват психиатрията ни Предстоят обиколки из болници и запознаване с проблемите в сектора

Най-добрият губещ за всички времена

Искат мерки срещу сивата икономика

Цветанов ще участва в трансатлантическата конференция на „мозъчни тръстове“

Председателят на Парламентарната група на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов е единственият български политик, който е поканен и ще участва в 6-та трансатлантическа конференция на „мозъчни тръстове“ във Вашингтон (САЩ), съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.

Форумът ще се проведе от 15 до 17 юли 2015 г. и се организира съвместно от Международния републикански институт, Института „Хъдсън“ и „Вилфрид Мартенс център за европейски изследвания“. Основната тема на конференцията тази година е „Изправени пред нови заплахи: към обновяване на трансатлантическите отношения“.

Събитието ще бъде открито от председателя на Международния републикански институт Марк Грийн, председателя и главен изпълнителен директор на Институт „Хъдсън“ Кенет Вайнщайн, председателя на Европейската мрежа за идеи и заместник-председател на Групата на ЕНП в Европейския парламент Пауло Рангел и председателя на „Вилфрид Мартенс център за европейски изследвания“ Микулаш Дзуринда.

Участниците в конференцията ще обсъдят състоянието и перспективите за развитие на отношенията на САЩ и Европейския съюз с Русия, Турция, Близкия Изток и Северна Африка и Азия. Освен това ще бъдат разгледани теми, свързани с опазването на фундаменталните права на гражданските права, докато се засилва способността на Запада да събира разузнавателна информация срещу бъдещи заплахи като джихадисткия тероризъм на Ислямска държава и други.

Сред темите на форума са още трансатлантическите икономически взаимоотношения и идентифицирането на политики и мерки за повишаване на търговията и инвестициите между ЕС и САЩ с цел да се подкрепи взаимноизгодното създаване на работни места, икономически растеж и международна конкурентноспособност.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.