Арестуваха адвоката на българина Серафим Райчев

Романтика и оспорвано състезание тази вечер в „Hell’s Kitchen“

Султанатът на Оман се отказа от исковете си срещу България заради КТБ

Проф. Пламен Киров: Лозан Панов ще бъде удовлетворен, само ако той посочи главния прокурор

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в петък, 19 април 2019

Според разследването на Робърт Мълър няма координация между кампанията на Тръмп и Русия

Инвеститорите доволни от ниските данъци и заплати България става 12-та в света по производство на коли, ако “Фолксваген” направи завод

Сани Жекова слиза от сноуборда

Туба Бююкюстюн не се отказва от актьорството Този сезон обаче няма да се снима в сериали

Куриери докладват на НАП онлайн търговците

Министър Вълчев: Увеличаваме заплатите на педагогическия персонал, за да мотивираме най-добрите ученици да станат учители

„Трейс Груп Холд” АД за пътя край Своге: Проектът е изпълнен качествено и в срок

Заплаха за ремонта на стадион „Българска армия” ВМРО: Съоръжението може да сподели съдбата на лифтовете на Витоша

„Партията за Брекзит” води за евровота

Председателят на КЕВР Иван Иванов: Увеличението на тока ще бъде с 3,6% от юли И трите ЕРП-та поискаха по-високи цени

Цветанов ще участва в трансатлантическата конференция на „мозъчни тръстове“

Председателят на Парламентарната група на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов е единственият български политик, който е поканен и ще участва в 6-та трансатлантическа конференция на „мозъчни тръстове“ във Вашингтон (САЩ), съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.

Форумът ще се проведе от 15 до 17 юли 2015 г. и се организира съвместно от Международния републикански институт, Института „Хъдсън“ и „Вилфрид Мартенс център за европейски изследвания“. Основната тема на конференцията тази година е „Изправени пред нови заплахи: към обновяване на трансатлантическите отношения“.

Събитието ще бъде открито от председателя на Международния републикански институт Марк Грийн, председателя и главен изпълнителен директор на Институт „Хъдсън“ Кенет Вайнщайн, председателя на Европейската мрежа за идеи и заместник-председател на Групата на ЕНП в Европейския парламент Пауло Рангел и председателя на „Вилфрид Мартенс център за европейски изследвания“ Микулаш Дзуринда.

Участниците в конференцията ще обсъдят състоянието и перспективите за развитие на отношенията на САЩ и Европейския съюз с Русия, Турция, Близкия Изток и Северна Африка и Азия. Освен това ще бъдат разгледани теми, свързани с опазването на фундаменталните права на гражданските права, докато се засилва способността на Запада да събира разузнавателна информация срещу бъдещи заплахи като джихадисткия тероризъм на Ислямска държава и други.

Сред темите на форума са още трансатлантическите икономически взаимоотношения и идентифицирането на политики и мерки за повишаване на търговията и инвестициите между ЕС и САЩ с цел да се подкрепи взаимноизгодното създаване на работни места, икономически растеж и международна конкурентноспособност.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.