Цветан Цветанов се срещна с главния преговарящ на ЕС за Брекзит Мишел Барние

28-годишна помете с колата си 2 патрулки и рани двама полицаи

Йорданка Фандъкова: Очаквам час по-скоро да се възстанови дейността на администрацията в „Младост”

Валдис Домбровскис ни похвали за ниския външен дълг

Банско събра 900 000 лева от туристически данък

Бургас се готви да посрещне стотици важни гости за домакинството на Европейския морски ден

Цял римски град откриха археолози по бъдещето трасе на “Струма“ край Благоевград

КАТ провери 1100 автобуса и откри 200 нарушения

Почина младият мъж, който се простреля в главата в подземен паркинг в Бургас

Нови 13 тома доказателства срещу кметицата Иванчева за подкупа

Парламентът избра четирима нови членове на КЕВР

Метеоролозите от БАН: Без оперативна работа не може да има никаква научна работа

Калоян Паргов: Ще се борим за победа на следващите местни избори

Очила подпалиха и унищожиха „Голф”

Продължава издирването на 64-годишния мъж от село Габаре

Цветанов ще участва в трансатлантическата конференция на „мозъчни тръстове“

Председателят на Парламентарната група на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов е единственият български политик, който е поканен и ще участва в 6-та трансатлантическа конференция на „мозъчни тръстове“ във Вашингтон (САЩ), съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.

Форумът ще се проведе от 15 до 17 юли 2015 г. и се организира съвместно от Международния републикански институт, Института „Хъдсън“ и „Вилфрид Мартенс център за европейски изследвания“. Основната тема на конференцията тази година е „Изправени пред нови заплахи: към обновяване на трансатлантическите отношения“.

Събитието ще бъде открито от председателя на Международния републикански институт Марк Грийн, председателя и главен изпълнителен директор на Институт „Хъдсън“ Кенет Вайнщайн, председателя на Европейската мрежа за идеи и заместник-председател на Групата на ЕНП в Европейския парламент Пауло Рангел и председателя на „Вилфрид Мартенс център за европейски изследвания“ Микулаш Дзуринда.

Участниците в конференцията ще обсъдят състоянието и перспективите за развитие на отношенията на САЩ и Европейския съюз с Русия, Турция, Близкия Изток и Северна Африка и Азия. Освен това ще бъдат разгледани теми, свързани с опазването на фундаменталните права на гражданските права, докато се засилва способността на Запада да събира разузнавателна информация срещу бъдещи заплахи като джихадисткия тероризъм на Ислямска държава и други.

Сред темите на форума са още трансатлантическите икономически взаимоотношения и идентифицирането на политики и мерки за повишаване на търговията и инвестициите между ЕС и САЩ с цел да се подкрепи взаимноизгодното създаване на работни места, икономически растеж и международна конкурентноспособност.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.